GÜNDEM Haber Girişi : 01 Ekim 2014 14:40

İrmak: Nusaybin Sınır kapısının açılmasını bekliyoruz

İrmak: Nusaybin Sınır kapısının açılmasını bekliyoruz
İrmak, Uluslararası yardım kuruluşlarının Suriye ve Rojava'ya getirdiği yardımların lojistik kısmına yardımcı olduklarını söyledi.
 
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
TISİAD Yönetim Kurulu üyesi ve İrmaklar Uluslararası Taşımacılık Firması Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Zahir İrmak, Uluslararası yardım kuruluşlarının yardımlarını Suriye ve Rojava'ya ulaştırdıklarını söyledi.

Muhabirimize açıklamalarda bulunan İrmak, Uluslararası yardım kuruluşlarının Suriye ve Rojava'ya getirdiği yardımların lojistik kısmına yardımcı olduklarını söyledi.

Suriye ve Rojava'nın çok acil bir şekilde yardıma ihtiyaç duduğunu ifade eden İrmak: "Tabi bizler bu yardımları karşı tarafa ulaştırmaya çalışırken Qamışlo kapısının günlük araç çıkışını 10 adetle sınırlaması bizim açımızdan mağduriyete sebeb olmaktadır. Umarım bu sorunlar ileriki zamanda çözülür ve bu yardımları daha kısa sürede karşı tarafa ulaştırma imkanımız olur.
Ayrıca bizim bölge halkı olarak diğer bir temenimiz de Nusaybin ve Qamışlo arasındaki kapının bir an önce insanı ve karşılıklı olarak akrabalar arasındaki ziyaretlere açılmasıdır. Çünkü hemen hemen herkesin karşı taraf ile akrabalık bağları var ve özellikle taziye, hastalık durumlarında bu konu ile ilgili büyük sıkıntılar olmaktadır. Bizim dileğimiz biran önce bu sorunun çözülme koşullarının oluşması ve yetkililerin bu konuda duyarlı olmasıdır." şeklinde konuştu.