MARDİN Haber Girişi : 27 Şubat 2014 14:44

Kum Ocağı Baskınına Güvenlik Önlemi

Kum Ocağı Baskınına Güvenlik Önlemi
Arban Köyünde yaşanan silahlı ve taşlı saldırı sonrası olası bir çatışma ihtimali üzerine Mardin Polisi yoğun güvenlik önlemi aldı.
Arban Köyünde yaşanan silahlı ve taşlı saldırı sonrası olası bir çatışma ihtimali üzerine Mardin Polisi yoğun güvenlik önlemi aldı. Bir kişinin öldüğü 14 kişinin yaralandığı silahlı kavgada hastane önlerindeki güvenlik önlemleri ise devam ediyor.

Kızıltepe Akçapınar (Arban) köyünde Arban ve Xate Aşiretleri arasında çıkan silahlı kavgada Ahmet Duyan (1982) olay yerinde ölmüş, 14 kişi ise yaralanmıştı.

Kavgada yaralanan, Şükrüllah Duyan (29), Şükrü Duyan (40), Yusuf Duyan (34), Sinan Duyan (48), Abdurrahman Duyan (37) Ahmet Duyan (26), Murat Duyan (31), Abdulvahap Duyan (45), İsmet Çelik (29) ve Abdulkadir Duyan (48) kaldırıldıkları Kızıltepe Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Yaralılardan Mehmet Ali Türk (33), Süleyman Türk (49) ve Yazıye Türk (54) Özel İpekyolu Hastanesine kaldırılırken, durumu ağır olan Mehmet Duyan (27) kaldırıldığı Mardin Devlet Hastanesinde ameliyata alındı.

Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Başsavcı Ramazan Esen ve Emniyet Müdürü Abdullah Ergen, Kızıltepe Devlet Hastanesinde yaralıları ziyaret ederek Baştabib Aydın Cevheroğlu’ndan yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

KAYMAKAMDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Kaymakam Ermiş hastanede yaptığı açıklamada, “Kızıltepe Akçapınar (Arban) köyünde özel bir firma tarafından madencilik işletmesi yapılıyor. Saat 09.30 sıralarında özel madencilik firma elemanları ve bazı köylüler arasında çıkan tartışma sonrası silahlı çatışma meydana geliyor. Kızıltepe Devlet Hastanesinde 10 yaralı bulunuyor. Bunlar daha çok bacak bölgelerinden yaralı olanlar bir yaralı Mardin Devlet Hastanesi`nde 3 yaralı Özel İpekyolu Hastanesi`nde tedavi altına alındı. Alınan bilgilere göre, hayati tehlikeleri yok. Bizler de Başsavcı, Emniyet Müdürümüzle beraber yaralıları ziyaret ettik. Ve ailelere teskinde bulunduk. Köyde ise jandarma güvenliği almış durumda.” ifadelerini kullandı.

HAYATİ TEHLİKE YOK
Başhekim Aydın Cevheroğlu da yaptığı açıklamada, “Hastanemize gelen yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor şuan tedavileri yapılıyor çene bölgesinden kurşunlanmış. Tetkikleri bittikten sonra hastamızı ameliyata alacağız.” dedi.  /Mardinlife