GÜNDEM Haber Girişi : 15 Temmuz 2012 11:23

Mardin Milletvekilleri Cezaevine geldi

Mardin Milletvekilleri Cezaevine geldi
Mardin Milletvekilleri Ahmet Türk ve Abdurrahim Akdağ, cezaevinde çıkan olaylar sonrası açıklama yaptı.
Nusaybinim.com Haber Servisi - Mardinlife - Ajanslar
Mardin Milletvekilleri Ahmet Türk ve Abdurrahim Akdağ, cezaevinde çıkan olaylar sonrası açıklama yaptı.
 
İsyan haberinin duyulması ardından tutsakların aileleri cezaevi önüne akın etmeye başladı. DTK Eş Başkanı Ahmet Türk ve BDP Mardin Milletvekili Erol Dora da Mardin Cezaevi'ne giriş yaparak, cezaevi yetkilileriyle bir görüşme yapacağı kaydedildi.

Öte yandan ayağından yaralanan tutsağın Abdurrahim İpek olduğu ve Mardin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi.
 
Ak Parti Mardin Milletvekili Akdağ da cezaevine gelerek bilgi aldı. Cezaevi çıkışında bir açıklama yapan Akdağ, cezaevindeki 2 siyasi koğuşta yatakları yakmak suretiyle başlayan olaylara kontrollü bir şekilde müdahalenin yapıldığını belirtti.

Akdağ, cezaevi önünde toplanan mahkum yakınlarının teskin edilmesi için başsavcılığa mahkumları aileleri ile birebir telefonla görüştürmelerini önerdiğini söyledi. 

 Başsavcılıktan aldığı bilgilere göre eylemin dün Diyarbakır’daki mitinge müsaade edilmemesi üzerine başladığı bilgisi aldığını ifade eden Akdağ, “Eylemin kontrol altına alınması ve herhangi bir olumsuzluğun olmaması bizleri sevindirdi. Mahkumlar, siyasi bir tepki vermişler. Bütün mahkumlara ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çocukları cezaevlerinde olanlara da sabır diliyorum. Başsavcılıkla yaptığım görüşmede mahkum ailelerinin teskin edilmesi ve rahatlatılması için kendileri ile telefonla görüştürmelerini ilettim. “dedi.

Akdağ, eylemde sadece bir mahkumun yaralandığını belirterek, cezaevinde kapıya vurması ile bir mahkumun ayağının incindiğini ve bu mahkumun da tedavisi yapıldıktan sonra tekrar cezaevine nakledildiği bilgisini verdi.