GÜNDEM Haber Girişi : 09 Mayıs 2011 16:06

Mardin Milli Eğitim'de 40 kişi gözaltına alındı

Mardin Milli Eğitim'de 40 kişi gözaltına alındı
Mardinde Milli Eğitim Kurumlarında ihalelere fesat karıştırdıkları gerekçesi ile gözaltına alınanların sayısı 40a ulaştı. Gözaltına alınanlar arasında okul müdürleri ve bir başhekim de var.
NUSAYBİNİM.COM HABER SERVİSİ
Mardin’de Milli Eğitim Kurumlarında ihalelere fesat karıştırdıkları gerekçesi ile gözaltına alınanların sayısı 40’a ulaştı. Gözaltına alınanlar arasında okul müdürleri ve bir başhekim de var. 
         Edinilen bilgilere göre Mardin merkezdeki okullarda ihalelere fesat karıştırma iddiası ile eş zamanlı yapılan operasyonda aralarında bir başhekim, okul müdürleri, milli eğitimde görevli memurlar ve müteahhitlerin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındığı bildirildi.
         Mardin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Mardin’de yapılan çok sayıda ihaleye fesat karıştıran kişilere yönelik operasyon başlattı.
         Mardin polisinin yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü ve ildeki kamu kurumlarının kömür ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan ihalelere fesat karıştırılması iddiaları kapsamında 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 20’sinin kamu görevlisi olduğu ve aralarında bir başhekim , bir hastanenin başhekim vekili, okul müdürlerinin de bulunduğu belirtildi.
     İhalelere fesat karıştırıldığı iddiaları kapsamında polisin incelemeye başladığı ihalelerde özellikle kömür firmaları takibe alındı. Okulların da kömür ihalelerini inceleyen polis aynı usulsüzlüklerin buralarda da yer aldığını belirledi.
     Şehirdeki hastaneler, okullar ve bazı diğer kamu kuruluşlarının ısınma giderleri için yapılan ihalelerin tamamını inceleyen ekipler harekete geçti. Başhekim, hastane müdürü yanı sıra okul müdürleri, yardımcıları ve kömür firması yetkililerinin de yer aldığı 40 kişi gözaltına alındı.
     Bu sabah gerçekleşen operasyonda gözaltına alınanların emniyet müdürlüğündeki işlemleri sürüyor. Polisin soruşturma kapsamında bir çok ihale ve belgeyi inceleyeceği öğrenildi.Zanlıların, çok sayıdaki okul ihalesine fesat karıştırdıkları; ihaleleri kimin alacağını önceden kararlaştırdıkları, ihale fiyatlarını yüksek tutarak kamuyu zarara uğrattıkları; kendi adamları dışındakilerin ihalelere girmelerini engelledikleri ve kamu görevlilerine rüşvet verdikleri iddiası gözaltına alındıkları ileri sürüldü.  /Ajanslar