GÜNDEM Haber Girişi : 13 Temmuz 2016 13:24

“Nusaybin afet bölgesi olarak ilan edilsin”

“Nusaybin afet bölgesi olarak ilan edilsin”
Nusaybin Düşünce-Der Başkanı Metin Kardaş, 5 aydır sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçenin afet bölgesi olarak ilan edilmesini istedi.
Nusaybinim.com Haber Servisi
Nusaybin Düşünce-Der Başkanı Metin Kardaş, 5 aydır sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçenin afet bölgesi olarak ilan edilmesini istedi.
Nusaybin’e dönüşlerin devam ettiğini belirten Kardaş, yaklaşık 5 aydır göçmen konumunda yaşamak zorunda kalan halkın büyük sıkıntılarla karşılaştıklarını dile getirdi.
Operasyonların yapıldığı mahallerde ne kadar işyeri, ev, araç ve gereç varsa hepsinin tahrip olduğunu veya yakıldığını anımsatan Kardaş, bunun yanında ilçedeki kiralık ev ve işyerlerinin fiyatlarının astronomik rakamlara ulaştığını kaydetti.
İlçenin büyük bir kısmının tel örgülerle çevrildiğini hatırlatan Kardaş, Ticaretle uğraşan esnafın ise çek, senet, vergi vs. hiçbir borcunu karşılayamaz duruma düştüğünü ifade etti.
Kardaş, “Bütün bu olumsuzlukların yanında devletin sunduğu imkânları kullanma konusunda halkımız bilgilendirilmemiş, soruna çözüm bulma adı altında başvurduğu bazı yerlerin veya kişilerin art niyet taşımaları nedeniyle sorunlar katlanarak çoğalmıştır. Dernek olarak görüşümüz; yasağın biran önce kalkması, devletin Nusaybin’i afet bölgesi ilan etmesidir. Bu kapsamda halka mesken edindirme, vergi borçlarının affı, elektrik ve su borçlarının silinmesi, işini tekrar kurmada esnafa maddi olanakların sağlanması, kiraları belirli bir limitte tutarak bu limitin dışına çıkanlar için gerekli müeyyidelerin uygulanmasını uygun görüyoruz. Ayrıca bu konuda tüm sivil toplum kuruluşlarının da halka yardımcı olma konusunda gerekli adımları atmalarını tavsiye ediyoruz. Halkımıza bir daha böyle bir acının yaşatılmaması için bütün duyarlı kesimlere buradan bir daha sesleniyor ve halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.” dedi.