GÜNDEM Haber Girişi : 30 Ağustos 2023 12:04

Nusaybin'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

Nusaybin'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101'inci yıl dönümü münasebetiyle Nusaybin'de tören düzenlendi.

 

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. 

 

Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasının sonra Piyade Teğmen Ertuğrul Sürmeli günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi.

 

Konuşmasına Zafer Bayramı'nın 102'inci yıl dönümünü kutlamanın gurur ve onurunu yaşadıklarını ifade eden Sürmeli; "30 Ağustos Zaferi Türk Ordusuna Silahlı Kuvvetler Günü olarak armağan edilmiştir. TSK, ülkemizin huzuru ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle modern harp, silah ve teçhizatıyla güçlü ve dinamik personeliyle ulaştığı yüksek eğitim seviyesi ile azimli ve kararlı personeliyle, komuta kademesiyle dostlarının ve ülkemizin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir. Dünyanın sayılı askeri güçlerinden birisi olan Silahlı kuvvetlerimiz her zaman, her yerde ve her şartta verilecek görevleri ifaya hazırdır.

Milli Egemenlik, Milli Şuur ve tam bağımsızlıl esasına dayanan Atatürk İlkeleri, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de TSK'ye rehber olmaya devam edecektir. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimiz ile ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

 

Cumhuriyet Meydanındaki törenden sonra Kaymakamlık Makamında tebrigat töreni düzenlendi.