GÜNDEM Haber Girişi : 08 Mart 2016 13:09

Nusaybin’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı

Nusaybin’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı
KJA ve Nusaybin Belediyesi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Nusaybin’de kutlama düzenledi.
Nusaybinim.com Haber Servisi
KJA ve Nusaybin Belediyesi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Nusaybin’de kutlama düzenledi.
Mitanni Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen programa HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya, HDP ve DBP il ve yöneticileri ile KJA aktivistleri katıldı.
Kutlamanın açılış konuşmasını yapan Belediye Eş Başkanı Sara Kaya, Kadın kenti Nusaybin olarak her zaman direniş öncüsü olduklarını bildirerek: “kadın mücadelesinde yaşamını yitirenleri anıyoruz. Kadınlar olarak Paris’te katledilen üç devrimci kadın arkadaşımızın Sakine, Leyla ve Fidan hesabını soracağımız sözünü vermiştik. Fakat şu anda bile kadınları kendilerine engel görüyorlar. Bizler hiçbir zaman direnişçi kadınları unutmayacağımız buradan bir kere daha yeniliyoruz” dedi.
Ardından konuşan Mardin HDP İl Eş Başkanı Perihan Ağaoğlu, Kürt tarihinde düşmanın her zaman kadınları hedef aldığını söyleyerek; “Ancak şunu buradan bir kere daha hatırlatmak isteriz ki eğer bu ülkede bir barış ve beraberlik inşa edilecekse Kürt kadınlarının öncülüğünde olacaktır” ifadelerini kullandı.
HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ise, " faşist ve diktatör zihniyet başta kadının düşmanıdır. Kadının birlik ve beraberliğinden korkuyor. O yüzden tüm gücünü kadınlar üzerinde uyguluyor. Düşmanın zihniyeti Cizre, Nusaybin, Sur, İdil ve Silopi’de Daiş zihniyetiyle halkın en doğal isteğini kadının şahsında bitirmek istiyorlar. Ancak bu barbarlıktır, ahlakızlıktır. Kürt halkı her zaman barış ve birlik için elini uzatmıştır. Ancak hiçbir zaman Kürt halkının bu isteğine cevap verilmemiş ve Kürt halkı üzerinde barbarlıklarını sürdürmeye devam ediyorlar” şeklinde konuştu.
Etkinlik Mersin MKM kadın gurubunun müzik dinletisi ile sona erdi.