GÜNDEM Haber Girişi : 16 Aralık 2014 14:58

Nusaybin'de dolandırıcıların hedefi: Yaşlı ve yardıma muhtaçlar

Nusaybin'de dolandırıcıların hedefi: Yaşlı ve yardıma muhtaçlar
Nusaybin'de dolandırıcıların hedefi, yaşlı ve yardıma muhtaç kişiler...

Nusaybinim.com Haber Servisi

Nusaybin’de son bir haftadır ortaya çıkan dolandırıcılık şebekesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan geldik deyip yaşlı ve yardıma muhtaç şahıslardı dolandırıyorlar.
Barış Mahallesinde bulunan Mehdi ve İffet Akay adlı yaşlı çiftin evine giden 1 kişi kendini “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı” personeli olarak tanıttı.
Elinde yaşlı çifte ait bilgilerle eve giden şahıs, “Bakıcı maaşınız kesilecek bana 700 TL verirseniz maaşınızı kesmem” diyerek yaşlı çifti tehdit etti.  Üzerinde 200 TL olduğunu bildiren yaşlı çift, şansa 200 TL verdi. Şahıs parayı aldıktan sonra kayıplara karıştı. Dolandırıldıklarını anlayan yaşlı çift, Nusaybin Adliyesine giderek suç duyurusunda bulundu.

-BİR HAFTADA EN AZ 5 KİŞİ DOLANDIRILDI
Bu arada haber servisimize gelen bilgilere göre bir haftada buna benzer en az 5 dolandırıcılık olayının yaşandığı öğrenildi.
Özellikle yaşlı ve bakıcı maaşı alan şahısları takibe alan dolandırıcılar, kendilerini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanıma Vakfı personeli olarak tanıtıyor. Elden parayı aldıktan sonra dolandırıcıların evdeki eşyaları da kontrol ettiği ve ev halkına da kendileriyle ilgili hiç kimseye bilgi verilmemesini tembihliyor.