SAĞLIK Haber Girişi : 10 Şubat 2017 13:44

Nusaybin’de Kızılay’a Kan bağışı

Nusaybin’de Kızılay’a Kan bağışı
Nusaybin ilçesinde Kızılay tarafından açılan kan bağışı standına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Nusaybin’de Kızılay’a Kan bağışı
Nusaybinim Haber Servisi
Nusaybin ilçesinde Kızılay tarafından açılan kan bağışı standına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Diyarbakır Kızılay Bölge Kan Merkezi tarafından Ak Parti Nusaybin Gençlik Kolları Başkanlığı organizasyonuyla kurulan standa Nusaybinliler büyük ilgi gösterdi Sabah saatlerinden itibaren bir iş merkezinde kurulan standa gelen vatandaşlar formları doldurduktan kan bağışı için sıraya girdi. Kan vermek için standın olduğu bölgeye gelen vatandaşların yoğunluktan zaman zaman kuyruğa girdikleri görüldü.
Kızılay’ın kan bağışı standına gelerek kan veren Süleyman Korkut, kan vermenin bir insanlık görevi olduğunu söyledi.
Her kan bağışının bir cana katkı yapacağını ifade eden Korkut: “Bunun acısını çeken bir insan olarak buraya geldim. Zamanında bana kan lazım olduğunda çok acı çekmiştim. Onun için Kızılay’ın çağrısına kulak verdim.  Şuanda sekizinci bağışımı yaptım. Tabi bu insanlık adına yapılan bir çalışmadır. Bunun sıhhat yönü de mevcuttur. Verdiğimiz kanın insanlara katkı yaptığını düşünürsek manevi yönü bile yeterlidir” dedi.
Ülkenin kan bankası ihtiyacını karşılamanın önemli olduğunu belirten Seyfettin Ağırman ise: “Kan bağışlamak hayat bağışlamaktır. Bunu da ülke genelinde ihtiyacı olan insanımızın karşılamak gerçekten önemli bir şeydir. Bu konuda insanlarımızın katkısı çok önemlidir. İnsanların üretmediği şeylerden bir tanesi de kandır. Kan üretilmeyen bir şeydir. Ve özelikle coğrafyamızın içinde bulunduğu durumdan doyalı buna ihtiyaç duyuluyor” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar bir günle sınırlı kalan kan bağışı standının birkaç güne çıkarılmasını istedi.