GÜNDEM Haber Girişi : 07 Nisan 2015 15:41

Nusaybin'de Müftüden Rahibe Kutlu doğum ve Paskalya ziyareti

Nusaybin'de Müftüden Rahibe Kutlu doğum ve Paskalya ziyareti
Nusaybin müftüsü Seyit Ali Aydil, Kutlu Doğum Haftası ve Paskalya Bayramı çerçevesinde Rahip Aziz Çelik'i ziyaret etti.

Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Nusaybin ilçesi müftüsü Seyit Ali Aydil, Kutlu Doğum Haftası ve Paskalya Bayramı çerçevesinde Rahip Aziz Çelik'i ziyaret etti.
Nusaybin Müftülüğü Vaizi Ruhullah Öz'le bir Üçköy mahallesinde bulunan Mor Melke manastırını ziayret eden Müftü Seyit Ali Aydil, Manastırı baş Rahibi Aziz Çelik ve diğer rahiplerle bir araya geldi.
Rahip Çelik'e üzerinde arapça harflerle "Muhammed" yazan kırmızı gül hediye eden Müftü Aydil, Kutlu Doğum Haftasının bu yıl temasının 'Hz. Peygamber ve Birlikte yaşamı Ahlakı' olduğunu söyledi.
Bu çerçevede Rahip Çelik'i ziyaret ederek hem önümüzdeki hafta kutlanacak Paskalya bayramlarını kutladıklarını hem de Kutlu Doğum haftası çerçevesinde birlikte yaşama kültürü iyi niyet dileklerini ifade ettiklerini bildiren Müftü Aydil, bu topraklar üzerinde Müslüman, Süryani, Ezidi ve diğer tüm dinlerin yüz yıllar boyunca kardeşeç yaşadıklarını kaydetti.
Müftü Aydil'in ziyaretinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Rahip Çelik, Müslümanlar için önemli bir hafta olan Kutlu doğum haftasını tebrik ettiklerini söyledi.
Rahip Çelik daha sonra Müftü ve beraberindekilere manastırı tanıtarak İncil ve Mor Melke manastırını tanıtıcı kitap hediey etti