GÜNDEM Haber Girişi : 07 Nisan 2011 16:04

Nusaybin'de Polis hakkında suç duyurusu yapıldı

Nusaybin'de Polis hakkında suç duyurusu yapıldı
Nusaybin Belediye Başkanı Gökkan, Başkan yardımcısı Doğan ve Belediye Meclis üyesi Bozkurt Polisler tarafından tehdit edildikleri iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu...
Nusaybin'de Polis hakkında suç duyurusu yapıldı
NUSAYBİN’DE POLİSLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
-BELEDİYE BAŞKANI AYŞE GÖKKAN;
-“BEN BİR BELEDİYE BAŞKANI OLARAK DEVLET TARAFINDAN TEHDİT EDİLİYORUM. BEN KİME GÜVENECEĞİM”
 
Abdullatif Altunkaynak - Arif Altunkaynak
Mardin’in Nusaybin ilçe Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Belediye Başkan yardımcısı Ayhan Doğan ve Belediye Meclis üyesi Hasan Bozkurt Polisler tarafından tehdit edildikleri iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
     Nusaybin Adliyesine gelen Başkan Gökkan, Başkan yardımcısı Doğan ve Meclis üyesi Bozkurt, Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek suç duyurusunda bulundu. Mahkeme çıkışında gazetecilere açıklama yapan Başkan Gökkan, 16 Mart günü Barış parkında bulunan Demokratik Çözüm çadırına yapılan müdahaleden sonra halka karşı kötü bir savaşın başladığını ileri sürdü.
Bu halkın isteklerinin olduğunu kaydeden Gökkan konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Halkımızın isteği, anadiliyle eğitim yapmak, Cezaevine atılmış benim seçtiğim temsilcilerimin serbest bırakılması, seçim barajındaki yüzde onun kalkması ve siyasi -  askeri operasyonların son bulmasıdır. Bunlar insan haklarının istekleridir. Bu gün Adliyeye başvuru yaptık. Ben bir belediye başkanı olarak devlet tarafından tehdit ediliyorum. Ben kime güveneceğim. Bu memleketin polisi bize saldırıyorsa biz kime güveneceğiz. Biz devlet tarafından tehdit ediliyoruz. Artık bu kabul edilmeyecektir. Bu gün biz başvuru yaptık yarın da 85 bin kişi gelip suç duyurusunda bulunacaktır. Bu bombalar çocukları ve yaşlıları talan etti. Bu gaz ve tazyikli su çok büyük bir suçtur. Benim, belediye meclisi ve bu halkın üzerinde bir baskı var.  Gaz bombalarını hastanenin içine atıyorlar. Hepimiz polisin tehdidi altındayız. Halkın iradesinin tanınması gerekir.”
    Suç duyurusu ile basın açıklamasından sonra Başkan Gökkan ve beraberindekiler adliyeden ayrıldı.
     Geçtiğimiz hafta ‘Sivil itaatsizlik eylemi’ kapsamında Nusaybin’de yapılan oturma eylemine Polis müdahale etmiş, Belediye başkanı Ayşe Gökkan yaralanmıştı. Devlet Hastanesine kaldırılan Gökkan daha sonra taburcu edilmişti. / Nusaybinim.com