EĞİTİM Haber Girişi : 22 Nisan 2016 19:05

Nusaybin Eğitim-sen’den TEOG’ açıklaması

Nusaybin Eğitim-sen’den TEOG’ açıklaması
Eğitim-sen Nusaybin temsilciliği, 27-28 Nisan tarihlerinde yapılacak 2. TEOG sınavı için sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını istedi.
Nusaybinim.com Haber Servisi
Eğitim-sen Nusaybin temsilciliği, 27-28 Nisan tarihlerinde yapılacak 2. TEOG sınavı için sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını istedi.
Eğitim-sen Nusaybin temsilciliğinin açıklaması şöyle:
“Nusaybin’de eğitim öğretimin ikinci yarıyılının başlamasıyla sokağa çıkma yasağı konulacak diye bakanlığın talimatıyla tekrar 8. ve 12. Sınıf öğrencileri Mardin Artuklu, Yeşilli, Ömerli ve Midyat ilçelerine taşınmıştır. 27-28 Nisan 2016 tarihinde yapılacak olan 2. TEOG sınavı için 2500 öğrenciden, 1150 civarında 8. Sınıf öğrencisi taşınmış, geri kalan öğrenciler okullarına devam etmişlerdir. Ancak 14.03.2016 tarihinde Nusaybin’de 8. kez tekrar uygulanan sokağa çıkma yasağıyla ilçenin büyük bölümü boşalmış ve bütün Nusaybin ilçe merkezindeki öğrenciler, çeşitli yerlere dağılmış durumdadırlar. Kaç tanesinin okula devam edip edilmediği belli değildir.

Nusaybin’in Akarsu, Duruca, Girmeli gibi daha önce belde statüsünde olan yerleşim alanları ve diğer bütün köylerde de ilçe merkezindeki yasaklardan dolayı eğitim öğretim yaptırılmayarak eğitim hakları ellerinden alınmıştır. Buralarda eğitim öğretim devam etsin diye talepte bulunan veliler ve muhtarlara red cevabı verilmiştir. Bu yerleşim alanlarındaki ve TEOG sınavına girecek öğrencilerin, Teog sınavının amacı dışına çıkartılarak, 60-70 km uzaklıktaki Mardin ili Artuklu ve Midyat ilçelerine kendi imkânları ile gelip sınava girmeleri konusunda velilerine telefon açılmaktadır. Bu öğrencilerin çoğunun köylerinden çıkıp Midyat ve Artuklu’da sınava gitme imkânları bulunmamaktadır.

Milli eğitim müdürlüklerinin bu öğrencilerin TEOG sınavına yönelik işlemediği konuları bir an önce telafi etmesi ve telafi sınavına almaları; operasyonların olmadığı köy ve beldelerdeki öğrencilerin eğitim öğretim görmeleri sağlanmalıdır.
Sokağa çıkma yasaklarından dolayı Mardin, Şırnak ve Hakkâri’de açık öğretim sınavları ertelenmiştir. Bu ertelenme TEOG sınavı için de alınmalıdır.

14 Mart 2016 tarihinden beri ilçe merkezindeki sokağa çıkma yasağından dolayı eğitim öğretim yapamayan bu öğrenciler, işlemedikleri konulardan sorumlu olup, tüm Türkiye’deki öğrenciler ile bir tutularak merkezi sınava alınmak istenmektedir. Bu durum telafisi mümkün olmayan durumlara sebebiyet verecektir. Bu da eğitimde fırsat eşitliğine aykırı bir durumdur.

Nusaybin’de eğitim öğretime devam etmesi gereken 32849 öğrenciden kaçının eğitim öğretime devam ettiği, devam edemeyen öğrencilerin akıbetinin ne olduğu bakanlık tarafından ve ya il-ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından açıklaması ve bu öğrencilerin mağduriyetlerine yönelik ne gibi bir çalışma yapılacağı ile ilgili kamuoyu bilgilendirilmelidir.

Öğrenci ve velilerimizin daha fazla mağdur olmaması ve evlerine dönmelerinin sağlanması için bir an önce operasyonları durdurup, sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını talep ediyoruz.
NUSAYBİN EĞİTİM SEN TEMSİLCİLİĞİ"