KÜLTÜR & SANAT Haber Girişi : 16 Mart 2012 11:30

Nusaybin Kanika bölgesi Sit Alanı kategorisi değiştirildi

Nusaybin Kanika bölgesi Sit Alanı kategorisi değiştirildi
Mardin'in Nusaybin ilçesinde birinci sit alanı kategorisinde bulunan 80 ev, üçüncü sit alanı kategorisine alındı.
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Mardin'in Nusaybin ilçesinde birinci sit alanı kategorisinde bulunan 80 ev, üçüncü sit alanı kategorisine alındı. Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Nusaybin'in 6 bin yıllık tarihe sahip olduğunu söyledi.
    Mor Yakup ve Zeynelabidin Mahallelerinde bulunan Kanika bölgesinde birinci sit alanı çerçevesnde bulunan 80 ev ve 10 arsa, Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ile yapılan görüşmeler sonucunda üçüncü derece sit alanına dönüştürüldü.
    Mitanni Kültür Merkezi'nde Belediye Başkanı Ayşe Gökkan başkanlığında mahalle sakinleriyle yapılan toplandıda konuşan Gökkan, tarihe ihanet etmememiz gerektiğini bildirdi.
    Şuana kadar çıkan tarihi kalıntılara göre Nusaybin'in 6 bin yıllık tarihi olduğunu kaydeden Gökkan; "Şehirlerin tarihleri insanların yaşam ve tarihleri gibidir. Zulumden kaybolan tarih kader değildir. Elimizde yetki var diye bizden önceki tarihe zulm etmek istemiyoruz. Vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ile yaptığımız görüşmelerde Zeynelabidin ve Mor Yakup Mahallelerinde kalan Kanika bölgesi birinci sit alanı bölgesinden üçüncü sit alanı bölgesine alınmıştır. Yapacağınız her çalışma Mardin Müzesi ve Arkeolog gözetiminde olacaktır. Eğer Arkeolog gözetiminde olmazsa siz de biz de tarihe ihanet etmiş oluruz." şeklinde konuştu.
    Kararı kabul eden mahalleliye Arkeolog Abdurrahman Oruç ve İmar İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bilgi verildi.