GÜNDEM Haber Girişi : 19 Kasım 2021 16:12

Nusaybin Kaymakamı, Dünyanın ilk üniversitesini gündem yapmaya devam edeceğiz

Nusaybin Kaymakamı, Dünyanın ilk üniversitesini gündem yapmaya devam edeceğiz
Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı Başkanlığında Aylık Birim Müdürleri Toplantısı gerçekleştirildi.

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı Başkanlığında Aylık Birim Müdürleri Toplantısı gerçekleştirildi.

 

Nusaybin Belediyesi Toplantı Salonunda yapılan toplantı, Birim Müdürlerinin yaptıkları çalışmaları anlattıkları sunumlarıyla başladı. Bir aylık çalışmaları konusunda bilgi veren Birim Müdürleri, çalışma raporlarını Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı’na sundu.

 

Daha sonra Birim Müdürlerinin çalışmalarını değerlendiren Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı, şehrimizin marka yerleri olan Dünyanın İlk Üniversitesi Mor Yakup Kilisesi ile Zeynel Abidin Camisini korumaya yönelik özel çalışmaların yapılması, tanıtım konusunda Kaymakamlık ve Belediye olduğu gibi tüm Kurumların özel çaba göstermesini istedi.

 

Tarihi Nusaybin Çarşısı’nın daha tertip ve düzenli olması, Tarihi Çarşı’da bisiklet ve motosikletlerin rastgele park edilmemesi uyarılarında bulunan Kayabaşı, çarşı merkezinde kaldırımların işgal edilmemesi konusunda Zabıta Müdürlüğünün denetimlerini sıklaştırması talimatını verdi.

 

-“PROJELERİMİZİ VATANDAŞLARIMIZIN TALEPLERİ VE ŞEHRİMİZİN ÖNCELİKLERİ DOĞRULTUSUDA GELİŞTİRİYORUZ.”
 

 

Nusaybin Kaymakamlığı ve Belediye olarak vatandaşlara yönelik hizmetlerde aksama olmamasına özen gösterilmesi gerektiğini kaydeden Kayabaşı, personellerin vatandaşların taleplerine güler yüz ve açıklıkla cevap vermesinin önemine değindi. 

 

Kaymakamlık ve Belediye başta olmak üzere tüm kurum ve birimlerin vatandaşlarımızın talepleri ve şehrin öncelikleri doğrultusunda projeler geliştirdiğini ifade eden Kayabaşı, “Mardin Büyükşehir Belediyemiz iş birliğinde ilçemize önem arz eden Okullar Bölgesi ve Şırnak Caddesi asfalt çalışmaları gerçekleştirdik. Karayolları Bölge Müdürlüğü destekleriyle İpek yolu üzeri okullar bölgesinde üst geçit çalışmalar başladı. İlçemizde çok önemli iki üç sorunu bu şekilde çözüme kavuşturmuş olduk. Çalışmalarda bizden hiçbir desteğini esirgemeyen ve her zaman yanımızda olan Mardin Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Mahmut Demirtaş’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

-“FİDANLIĞIMIZDA ÜRETİLEN FİDANLAR  VATANDAŞLARIMIZA DAĞITILACAK”
Birim Müdürleri toplantısında Nusaybin Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Fidan Üretim Merkezinin daha aktif kullanılması talimatını veren Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı, fidan üretim kapasitesinin artırılması talimatını verdi.

 

Fidanlıkta Zeytin, Fıstık ve Begonvil gibi fidanların üretimine ağırlık verilmesi yönünde çalışma yapılmasını isteyen Kayabaşı, üretilen fidanların hem park, bahçe ve cadde refüjlerine konulacağını hem de talep eden vatandaşlara ücretiz şekilde dağıtılacağını söyledi.

 

Birim Müdürleri Toplantısı görüş ve önerilerle sona erdi.