GÜNDEM Haber Girişi : 17 Mart 2022 09:09

Nusaybin Kesk Bileşenlerinden Halepçe açıklaması

Nusaybin Kesk Bileşenlerinden Halepçe açıklaması
Nusaybin Kesk Bileşenleri Halepçe Katliamının yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yayımladı.
Nusaybin Kesk Bileşenleri Halepçe Katliamının yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yayımladı.
 
 
"İnsanlık tarihi aynı zamanda savaş ve katliamlar tarihi olmuştur. Bugünkü koşullarda hala sıcak savaş gerçeğinin yaşanması çözüm ve diyalog konusunda insanlık onuruna yakışacak şekilde ilerleme kaydedilmediğini ve emperyalist güçlerin paylaşım krizinin toplumlara mal olmaya devam ettiğini göstermektedir. 
 
 
16 Mart 1988 tarihinde gerçekleşen Halepçe katliamı da ağır sonuçlarıyla bir insanlık dramı olarak tarihe geçmiştir. Saddam Hüseyin rejiminin Kürtleri, Asurîleri ve Halepçe’de yaşayan diğer milletlerden halkların hedef alındığı katliamda, tüm dünyanın gözleri önünde, 5 binden fazla çocuk, kadın ve erkek kimyasal silahlarla acımasızca katledilmiştir.Katliamın izleri günümüzde bile insanların ve doğanın yaşamını etkilemeye devam etmektedir.
 
 
Yıllardır toplumun vicdanında ve hafızasında derin izler bırakan acıların ve katliamların son bulması gerekmektedir. Hiç kimsenin insanlığa karşı suç niteliğinde olan hiçbir saldırı ya da katliamların hedefi haline gelmediği, ölümün karşısında yaşamın savunulduğu bir ülkede barış içinde bir arada yaşama mücadelesini güçlendirmek başta emek örgütleri olmak üzere, tüm emek ve demokrasi güçlerinin öncelikli hedefi olmalıdır.
 
 
Her fırsatta savaş çığırtkanlığı yapan, sürekli ölümü ve öldürmeyi kutsayanlara karşı yaşamı ve yaşatmayı savunmaya devam etmek zorundayız. Emek ve demokrasi platformu olarak sadece Mart ayında yaşananları değil, bugüne kadar gerçekleşen bütün katliamları lanetliyor, kaybettiklerimizi saygıyla ve özlemle anıyoruz. Unutmayacağız, unutturmayacağız.
Nusaybin KESK Bileşenleri"