GÜNDEM Haber Girişi : 16 Temmuz 2010 08:14

Nusaybinli Kadınlar Rize Bld. Başk. Hakkında suç duyurusunda bulundu

Nusaybinli Kadınlar Rize Bld. Başk. Hakkında suç duyurusunda bulundu
Mardinin Nusaybin ilçesinde Kadınlar, ırkçı ve cinsiyetçi sözler söylediğini iddia ettikleri Ak Partili Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı hakkında suç duyurusunda bulundu.
Nusaybinli Kadınlar Rize Bld. Başk. Hakkında suç duyurusunda bulundu
Arif Altunkaynak - Abdullatif Altunkaynak

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Kadınlar, ırkçı ve cinsiyetçi sözler söylediğini iddia ettikleri Ak Partili Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı hakkında suç duyurusunda bulundu.
     Kürtlere yönelik ırkçı ve cinsiyetçi sözleriyle tepki toplayan Ak Partili Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya tepki gösteren Nusaybinli Kadınlar, Bakırcı hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Nusaybin Adliyesine önünde bir araya geldi. 
     Aralarında Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan’ın da bulunduğu kadınlar adına açıklama yapan Gökkan, Rize Belediye Başkanı Bakırcı’nın kadınlara büyük hakaretler yaptığını belirterek, yapılan açıklamayı tesadüfî olarak görmediklerini söyledi.    

Gökkan, konuşmasının devamında şunu ifade etti: “Kadınlara karşı yapılan taciz ve tecavüz rağmen 8 yıldır Mardin’de N.Ç. davası halen sürüyor ve halen sonuçlanmamıştır. Kadınlara karşı yapılan bu saldırı tesadüf değildir. Rize belediye başkanı resmi olarak bir belediyeyi temsil etmesine rağmen alenen kadınlara hakaret etmiştir. Kürt sorunundan dolayı Türkiye’de her şey gizlenmeye çalışılıyor. Bu politika önemlidir. Nusaybin’de Mor Yakup Kilisesi üzerine yazılan yazılardan da AKP sorumludur. Rize Belediye Başkanının yaptığı açıklamalardan da AKP’yi sorumlu buluyoruz. Biz Kürt kadınları olarak Nusaybin’de Halil Bakırcının taciz ve tecavüz içerikli konuşmalarından dolayı hakkın suç duyurusunda bulunuyoruz.” 
 
Açıklamanın ardından kadınlar, adliye binasına geçerek Nusaybin Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı hakkında suç duyurusunda bulundu. Kadınlar, Bakırcının derhal tutuklanması için Türk Ceza Yasası’nın 216. maddesinde düzenlenen ırkçılık ve cinsiyetçilik suçu ile 217. maddede düzenlenen yasalara uymadığı gerekçesiyle TCK’deki birçok suçu birden işlendiğine kararı verilmesini istedi. / Nusaybinim.com