MARDİN Haber Girişi : 18 Nisan 2015 16:46

Vali Koçak, İHH Kermesi'ni ziyaret etti

Vali Koçak, İHH Kermesi'ni ziyaret etti
İnsan Hak ve Hürriyeti İnsani Yardım Vakfı (İHH) Mardin Şubesi, Kara yolları Parkı yanında bulunan alan üzerindeki ilk kermesinin açılışını törenle yaptı.
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Mardin Şubesi tarafından Artuklu Karayolları Parkı’nda yoksul ve dar gelirli vatandaşlar için kermes açtı.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'ın da katılımıyla açılışı gerçekleştirilen kermese çok sayıda STK temsilcisi, hayırsever vatandaş ve yardım gönüllüleri katıldı. Kermesin açılışında konuşan Mardin Valisi Koçak, Gönüllülük esasıyla hazırlanan bu gibi etkinliklerin önemine vurgu yaptı. Vali Ömer Faruk Koçak, duyarlılık sahibi yardımseverlerin ve Kadirşinas Mardin halkının açılan kermese gereken ilgiyi göstermeye ve katkıda bulunmaya davet etti.

İHH Hanım Kolları Birimi Başkanı Rabia Akgül'den açılan kermesle ilgili bilgi alan Vali Koçak, kermesten alışverişte bulundu.

Açılan kermesle ilgili gazetecilere bilgi veren İHH Hanım Kolları Birimi Başkanı Rabia Akgül, 15 Nisan Çarşamba gününden beri açık olan kermesin 30 Nisan Perşembe gününe kadar açık kalacağını belirtti.

Dernek faaliyetlerini yürütebilmek için finansman imkanları oluşturmayı amaçladıklarını belirten Akgül, Kermeste Mardin mutfağına ait yöresel yemeklerden, hamur işi yiyeceklere, kitaplardan seccadelere, el emeği göz nuru el işi çeyiz ve tekstil eşyalarına varana kadar birçok ürün yer bulacak. 15 gün süre ile açık tutacağımız kermeste elde edeceğimiz geliri, İHH Yetim Birimi'nde kayıtlı bulunan yardıma muhtaç çocuklarımızın aralarında olduğu yoksul ve dar gelirli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermekte, ulusal ve uluslar arası projelerde değerlendirmeyi amaçlamaktayız." dedi.
Etiketler : İHH vali Koçak