SAĞLIKDüzenleme Tarihi : 07 Ekim 2020 15:37Haber Girişi : 07 Ekim 2020 15:39

Vücudu yanan genç kız tedavi olmak için yardım eli bekliyor

Vücudu yanan genç kız tedavi olmak için yardım eli bekliyor
9 kez ameliyat olan Demir’in tedavi edilmesi için 60 ile 90 Bin TL arası para gerekli.

Nusaybin’de 13 yıl önce iki buçuk yaşındayken üzerine kaynar su dökülen ve vücudunun bir bölümü yanan 16 yaşındaki Pelşin Demir, tedavi olmak için yardım eli bekliyor. 9 kez ameliyat olan Demir’in tedavi edilmesi için 60 ile 90 Bin TL arası para gerekli.

 

Nusaybin Yeşilkent Mahallesi Funda Sokakta ikamet eden Pelşin Demir’in üzerine 13 yıl önce iki buçuk yaşındayken kaynar su döküldü. Demir’in boynu, boğazı, göğsü, kolu ve vücudunu bir bölümü yandı. O dönem küçük kıza yapılan ilk müdahaleden sonra vücudundaki yanık izleri geçmedi. 13 yıl boyunca 9 kez ameliyat olan Pelşin Demir, yapılan tüm müdahalelere rağmen sağlığına kavuşamadı.

 

Aile kızlarını tedavi ettirmek için yıllar içerisinde tüm birikimlerini harcadı.

 

Başarısız geçen tedaviler sonrası aile çareyi özel hastanelerde buldu. Ancak Demir’in tedavisi için 60 ile 90 Bin TL arasında istenen para talebi nedeniyle aile tedaviyi yarım bıraktı.
Kendi imkânlarıyla kızlarını tedavi edemeyen Demir ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

 

-ANNE BESNA DEMİR, "TEK İSTEĞİMİN KIZIMIN TEDAVİSİDİR"
Maddi imkânsızlıklardan dolayı kızının tedavisini yaptıramadığını belirten anne Besna Demir, tek isteğinin kızının ameliyat masraflarının karşılaması olduğunu belirtti.

 

Anne Demir, "Kızım iki buçuk yaşından itibaren bu haldedir. Ben onu hastane hastane gezdirdim, tam 9 tane ameliyat geçirdi. En son Diyarbakır'da balon taktırılacağız dediler doktorlar. Dediler ki estetik olmuyor. Ben kızımı Adana'da ve İstanbul'da özel hastanelere götürdüm, orada ameliyat parası olarak benden 60 ile 90 bin TL arasında değişen para istediler. Benim 6 çocuğum var, eşim işsizdir, maddi imkânsızlıklardan dolayı kayın babamda kalıyoruz. Bu ameliyatı karşılayacak maddi imkânımız yok. Kızımın ameliyat olmasını istiyorum. Hayırseverlerden, devlet yetkililerinden kim olursa olsun kızımın tedavisi için bize bir destek vermelerini bekliyoruz. Allah şimdiden onlardan razı olsun. Ben sadece kızımın iyileşmesini istiyorum, başka bir şey istemiyorum" ifadelerini kullandı.

 

-UMUT KERVANI AİLENİN SESİNİ DUYURACAK
Öte yanda Demir ailesin, kendilerine destek vermesi için Umut Kervanı’ndan destek istedi. Aileyi ziyaret eden Umut Kervanı Nusaybin Temsilcisi Selman Kardaş yaptığı açıklamada, hayırseverlere seslenerek 13 yıldır sağlık sorunları yaşayan genç kızın yardım talebine destek istedi.

 

Kardaş, "Umut Kervanı olarak bize başvuran Demir ailesinin sesini duyurmak için ziyaret gerçekleştirdik. 8 kişilik bir aile, babaları da işsiz, bu aile için bir yardım bekliyoruz. Kızımızın tedavisi için halktan, resmi kurumlardan, hayırseverlerden kimin elinden ne gelirse yardımlarınızı esirgemeyin. Herkesin kendi imkânları ölçüsünde aileye yardım etmesini istiyoruz. Bu ailenin çağrısına ses olalım" şeklinde konuştu.

 

HAYIRSEVERLERİN YARDIMLARI İÇİN
ADRES: Yeşil kent Mahallesi Funda Sokak No:11
İletişim: 0544 773 44 60