GÜNDEM Haber Girişi : 21 Nisan 2011 15:05

YSK protestosunda Nusaybin Adliye binası önüne siyah çelenk bırakıldı

YSK protestosunda Nusaybin Adliye binası önüne siyah çelenk bırakıldı
Mardin'in Nusaybin ilçesinde üç gündür olaylar sürüyor. Bu gün çıkan olaylarda şuana kadar 2 kişi gözaltına alındı.
YSK protestosunda Nusaybin Adliye binası önüne siyah çelenk bırakıldı
YSK PROTESTOSUNDA NUSAYBİN ADLİYESİ ÖNÜNE SİYAH ÇELENK BIRAKILDI
- İLÇEDE ÇIKAN OLAYLARDA 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
- İDDİAYA GÖRE POLİSE HAVAİ FİŞEK ATMAK İSTEYEN İKİ KİŞİ DE AYAKLARINDAN YARALANDI
 
Haber - Fotoğraflar: Arif Altunkaynak
Video: BELEDİYE BASINI - Murat Yaman
 
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) "Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu" adaylarının da aralarında bulunduğu 12 bağımsız milletvekili adayının adaylık veto sonrası Mardin'in Nusaybin ilçesinde üç gündür olaylar sürüyor. Bu gün çıkan olaylarda şuana kadar 2 kişi gözaltına alındı.
     YSK'nın vetosu sonrası Nusaybin'de üç gündür esnaf kepenk açmadı. YSK'yı protesto etmek isteyen grup şirin bulvarında bir araya geldi. Aralarında Nusaybin Belediye Başkanı ve BDP'li yöneticilerin de olduğu kalabalık kitle Newroz bulvarına kadar yürüdü. Nusaybin Adliye binası önüne siyah çelenk bırakmak isteyen kitleye polis izin vermedi. Yapılan görüşmelerden sonra polis sadece yöneticilerin adliye önüne çelenk bırakmasına izin verdi.
 Çelenk sonrası kitle adına basın açıklaması yapan Ahmet Bingöl, KCK davası çerçevesinde gözaltına alınan yöneticiler ve YSK kararını kınayan bir açıklama yaptı. 
Bingöl şöyle konuştu;
"Halkımıza şunu şöylemek istiyoruz. Biz artık Türkiye Cumhuriyet'inden hiç bir şey talep etmiyoruz. Biz kendi demokrasimizi de kendi barışımıza da kendi halkımızla getireceğiz. Kendi halkımızla birlikte bu ülkeye barış getireceğiz. Devletin zaten bie yıllardır verdiği tek şey ölümdür cezaevidir. Aynı mantıkla devam edilirse Türkiye Cumhuriyet'inin bundan fazla bir şey vereceği de gözükmüyor."
     Basın açıklamasından sonra kitle Adliye önünen ayrıldı.
     Basın açıklaması sonra ilçede olaylar çıktı. İlçenin çeşitli yerlerinde çıkan olaylarda iki kişi gözaltına alındı.
    Öte yanda iddiaya göre polise havai fişek atmak isteyen iki kişi, havai fişeklerin yakınlarında patlaması nedeniyle ayaklarından yaralandı. Polis, olay sonrası şahısların hastaneye gelme ihtimaline karşılık hastanede önlem aldı. / Nusaybinim.com