GÜNDEM Haber Girişi : 03 Şubat 2017 14:54

Ahmet Türk tahliye edildi

Ahmet Türk tahliye edildi
Mardin Sulh Ceza Hakimliği tarafından Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk için tahliye kararı verdi.
Mardin Sulh Ceza Hakimliği tarafından Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk için tahliye kararı verdi.
Hakkında yürütülen "terör soruşturması" kapsamında tutuklanan eski Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk'ün adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.
Avukatların başvurusu üzerine, tahliye gerekçesinde, “Hastalıkları teşhis edilmiştir” bilgisine yer verildi.
Türk, 17 Kasım’da İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınmış, 21 Kasım’da evinde gözaltına alındıktan sonra 24 Kasım’da tutuklanmıştı.
Tutuklamanın ardından Silivri Cezaevi’ne götürülen Ahmet Türk, 15 Ocak’ta Elazığ Cezaevi’ne nakledilmişti.
Sağlık durumu nedeniyle tutuksuz yargılanması konusunda yapılan başvurular sonucunda Türk’le ilgili sağlık durumunun tespit edilmesi süreci başlatılmıştı. Türk’le ilgili son olarak İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nın hazırladığı rapor Elazığ’a yollandı. Raporda, “Altı ayda bir tıbbi kontrollerinin yapılması şartıyla, cezaevinde bulunması hayati tehlike oluşturmamaktadır” şeklinde bir yorum yapıldı. Türk’ün avukatı Zeynep Ceren Boztoprak raporla ilgili yaptığı açıklamada, “Raporda Ahmet Türk’ün kalp pili de dahil tüm hastalıkları ve sağlık sorunları teşhis ediliyor ama buna rağmen böyle bir sonuca varılıyor” dedi.
Bu gelişmenin ardından Ahmet Türk hakkında tahliye kararı çıktı. Mardin Sulh Ceza Hakimliği’nin kararında, Adli Tıp raporuna atıf yapılarak, “Raporda hastalıklar teşhis edilmiştir” gerekçesine yer verildi.
Adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilen Ahmet Türk, haftada üç gün imza verecek. Türk’e ayrıca yurtdışına çıkış yasağı getirildi./İlkha / Nusaybinim / Ajanslar