POLİTİKA Haber Girişi : 12 Şubat 2014 13:46

BDP Nusaybin'de '15 Şubat' programını açıkladı

BDP Nusaybin'de '15 Şubat' programını açıkladı
BDP Nusaybin ilçe teşkilatı Öcalan'ın yakalanış yıl dönümünde çeşitli kınama etknlikler düzenleneceğini bildirdi.
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
BDP Nusaybin ilçe teşkilatı Öcalan'ın yakalanış yıl dönümünde çeşitli kınama etknlikler düzenleneceğini bildirdi.
BDP Nusaybin ilçe teşkilatında yapılan toplantıya BDP il başkanı Reşat Kaymaz, BDP ilçe başkanı Abdulbari Eren, Belediye Eşbaşkan adayları Sara Kaya - Cengiz Kök ve partililer katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan BDP Nusaybin ilçe başkanı Eren, Kürt halkının Öcalan etrafında kenetlendiğini ve bugüne kadar Öcalan'ın etrafında kenetlendiğini söyledi.
Newroz'dan bu yana yeni bir sürece girdiklerini kaydeden Eren: " Zaman savaş zamanı değil kavga zamanı değil zaman birleşme ve birlik olma zamanıdır. Ortadoğuda kalıcı bir barış sağlanması için bu güne kadar birçok görüşme yapılıyor. Kürt halkı bu görüşmelerin müzakereye dönüşmesini istiyor. Son dönemlerde Öcalan’ın ses ve fotoğrafları yayınlandı. Biz Kurdistan halkı ve Bdp olarak artık Öcalan’ın Özgür kalmasını istiyoruz. 15 Şubat Kürdistan’ın 4 parçasında protestolar yapılıyor ve bugünü lanetliyor."

BDP il başkanı Kaymaz ise: "Bir yıldır ölümlerin olmaması bizleri de sevindiriyor. Gerilla savaşı durdurmuş, geri çekilmiştir. Ancak hükümet ve devlet hala çözüme yönelik adımları atmamıştır. Hükümet sürece samimiyetsizce yaklaşıyor. Savaş sadece silahla değildir bu siyasi de olur. Halkımızın bir isteği var. Öcalan özgürleşmden biz de özgürleşmeyeceğiz. Partimiz ve liderimiz barış için üzerine düşeni yapmış ve rolünü oynamıştır. Oluşacak bir savaşın sorumlusu hükümettir devlettir. Hala 500'e yakın hasta arkadaşımız cezaevinde bulunuyor. Biz utanç duvarını istemiyoruz, İmralı'yla aramızda duvar istemiyoruz."şeklinde konuştu

-Kaymaz: 15 Şubat'ta oruç tutun, siyah giyinin
15 Şubat 1999 yılında uluslararı güçlerin komplosuyla Öcalan'ın yakalandığını kaydeden Kaymaz, "15 Şubat günü herkes oruç tutsun, siyah giyinsin, evine siyah bez assın. Halkımız yaşamı durdursun ve isteğini böylece dile getirsin. 15 Şubat'ta Kızıltepe ve Nusaybin'de Öcalan'a özgürlük eylemleri yapılacaktır. Bu çerçevde halkımızn destek olmasını istiyoruz." dedi.

-'Öcalan'a Özgürlük Platformu' kuruluyor
Mardin'e 'Öcalan'a Özgürlük Platformu' kurulacağını kaydeden Kaymaz, bu çerçevede 13, 14 ve 15 Şubat tarihlerinde çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini bildirdi.
Etkinliklere tüm Nusaybin halkını davet eden Kaymaz'ın açıkladığı 3 günlük program şöyle:
"Öcalan'a özgürlük Platformu
İmralı sistemini tanımıyoruz
13.02.2014 - Perşembe
Saat:     11:00 - Açılış
    13:00 - Seminer
     14:00 - Halk Kürsüsü
    15:30 Sinevizyon
14.02.2014 - Cuma
Saat:    Panel
    12:30 - Halk Kürsüsü
    14:00 - Belgesel
    15:30 - Konuşma
15.02.2014 - Cumartesi
Saat - 13:00 Şirin Bulvarında yürüyüş