POLİTİKA Haber Girişi : 18 Nisan 2014 14:46

BDP Nusaybin’de 3 günlük nöbet çadırı kurdu

BDP Nusaybin’de 3 günlük nöbet çadırı kurdu
BDP Mardin Gençlik meclisi aylık toplantısını Nusaybin – Kamışlı sınırında yaptı.
BDP Nusaybin’de 3 günlük nöbet çadırı kurdu
Abdullatif Altunkaynak - Nusaybinim.com
BDP Mardin Gençlik meclisi aylık toplantısını Nusaybin – Kamışlı sınırında yaptı.
Aralarından BDP Mardin Büyükşehir Eş Başkanı Februniye Akyol, Nusaybin Belediyesi Eş başkanları Sara Kaya – Cengiz Kök ve BDP Mardin Eş başkanı Reşat Kaymaz’ın da olduğu partili bir grup aylık toplantısını Nusaybin’deki Suriye sınırında yaptı.
Yoğun güvenlik önlemleri altında Suriye sınırına gelen BDP’lier, polis tarafında belirlenen bölgeye kadar geçerek toplantısını gerçekleştirdi.
Suriye sınırında örülen duvar ve kazılan hendekleri kınayan BDP’liler adına konuşan BDP Mardin Eş başkanı Kaymaz: “bu güne kadar Rojava’da yapılan devrime karşı baskıcı güçler her tahammülsüzlüğü göstermiş, Rojava Devrimini sadece orada bulunan halkın devrimi olarak değil Kürt halkına karşı yüzyıllardan beri yapılan baskı ve zulümlere karşı halkların bir başkaldırısı olarak değerlendirmekteyiz” dedi.
Var olan güçlerin amacını her zaman Sri Lanka modelini hayata geçirip dağlarda gerillaları bitirmek ve siyasileri zindanlara tıkamak olduğunu ileri süren Kaymaz konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ancak hükümetin bu amacını Sayın Öcalan ve Kürt halkı boşa çıkarmıştır. Ve bunu Kürt halkı, 2013 yılında Sayın Öcalan’ın başlattığı süreçle taçlandırmıştır. Ancak hükümet bu süreçte samimiyetsizliğini gösterip önce Rojava  ile aramıza ‘utanç duvarı’nı örmüştür. Bizler ise hükümetten duvarların örmesini değil mayınların temizlenmesini bekliyorduk. Hükümet ördüğü duvarla süreçte samimi olmadığını bir kere daha bizlere gösterdi. Kürt halkı deyince her zaman akıllarına ülkeyi parçalayan olarak geldi. Fakat Kürtler hiçbir zaman parçalanmayı istememiş tam aksine her zaman kardeşlik ve barış içerisinde yaşama mücadelesi vermiştir.”
 
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile Suriye arasında kazılan hendekler hakkında da açıklama yapan Kaymaz: “ Barzani, Rojava ve Bakur için politikalarını değiştirmelidir. Eğer KDP tavrını değiştirmezse hiçbir zaman birlik içerisinde olamayacaktır. Barzani, Rojava’ya karşı ilk olarak PYD Eş Başkanı Salih Müslim’in Kürdistan’a girmesini engellemiştir. Şimdi de aynı halkın arasına hendekler açıyor. Bir an önce bu politikalarından vazgeçip birlik ve beraberlik içerisinde olmalılar. Eğer bir an önce bu duvarlar ve hendekler ortadan kaldırılmazsa halkın mücadelesi artacaktır” dedi.
Toplantıdan sonra seçilmişlerden görüş ve öneri kısmında söz alan Yasin Turan adlı vatandaş ise “daha önce bu duvarlar örüldüğünde duvarı yıkacağımızı söylemiştik. Şimdi de buradan Barzani’ye seslenip aramızda açtıkları hendekleri kapatacağımızı belirtiyoruz” dedi.
Barış Annesi Halime Işık da Barzani’ye tek sözünün olduğunu söyleyerek, “Saddam orada katliamlar yaparken birler burada kardeşlerimize kapılarımızı açıp kucakladık. Şimdi ise bizlerde Barzani’den Rojava’daki halkımızı öldürüp hendekler açmasını değil kucaklamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan toplantı planlamaya gidilerek sonlandırılırken seçilmişler ve BDP Gençlik Meclisi Mitanni Parkı’nda 3 günlük nöbet çadırı kurdu.

BDP toplantısını Nusaybin sınırında yaptı paylaşan: nusaybinimcom