POLİTİKA Haber Girişi : 17 Mart 2017 12:45

HDP ve DBP heyeti Nusaybin esnafını ziyaret etti

HDP ve DBP heyeti Nusaybin esnafını ziyaret etti
HDP ve DBP tarafından yapılan 2017 Newrozu’nun startı Nusaybin’de verildi. Genel Başkan Yardımcıları yanı sıra 15 Milletvekili ilçeye geldi.
Nusaybinim Haber Servisi
HDP ve DBP tarafından yapılan 2017 Newrozu’nun startı Nusaybin’de verildi. Genel Başkan Yardımcıları yanı sıra 15 Milletvekili ilçeye geldi.
Gösteri ve yürüyüş yasağı nedeniyle izin verilmeyen kutlama nedeniyle HDP ve DBP ilçe binasına gelen DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, HDP Eş sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, HDP'li vekiller Pervin Buldan, Leyla Birlik, Dilek Öcalan, Aycan İrmez, Ziya Pir, Feleknaz Uca, İmam Taşçıer, Alican Ünlü, Ali Atalan, Mahmut Tuğrul, Erol Dora, İbrahim Ayhan, Kadri Yıldırım ve Barış Anneleri Meclisi HDP EŞ Başkanı Hamit Tokay ve partililer tarafından karşılandı.
HDP ve DBP ile Emniyet ekipleri arasında yapılan görüşmelerden sonra esnaf ziyaretine izin veridi.
Bina içerisinde açıklama yapan DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek: “Nisêbînâ Rengin, kadim bir kenttir. 5 bin yıldır bu kentte yaşam var ve direnişle birlikte sürüyor. Nisêbînâ Rengin, Apê Musa’nın memleketidir. 1990’lı yıllarda nasıl Newroz yasaklanıyorsa hala o yasakçı anlayış AKP anlayışı ile devam ediyor. Bizde burada coşkulu bir Newroz kutlamak istemiştik ancak yasaklandı. Biz bu kararı burada protesto ediyoruz” dedi. Şuan çok sayıda siyasetçimiz cezaevindedir. Biz onları da buradan anarak selamlıyoruz. Newroz halkların bayramıdır. Kimlik ve özgürlük taleplerimiz gerçekleşecek” dedi.
Şimşek’ten sonra konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım ise: “Baskının, yasaklamanın, şantajın, inkârın, savaşın tam tamlığının yapıldığı bu koşullarda Newroz startını Nusaybin’de vermiş bulunmaktayız. 2017 Newroz’unun temel sloganı olarak belirlediğimiz ‘Mutlaka kazanacağız’ şiarı ile kazanmaya her zamankinden daha yakın olduğumuzu, kazanmak için hiçbir dönem olmadığı kadar imkân ve koşullarımızın oluştuğunu, bu dönemde 2017 Newroz’u vesilesiyle mücadelemizi bir adım daha ileriye taşımak açısından bugün Nusaybin’de Newroz startını veriyoruz.” İfadelerini kullandı.

-ESNAF ZİYARETİ YAPILDI
DBP ve HDP ilçe binasında yapılan açıklamadan sonra esnaf ziyareti yapıldı. İlçe merkezi yanı sıra Midyat Yolu caddesine kadar giden HDP ve DBP’liler ziyaretten sonra ilçede ayrıldı.