GÜNDEM Haber Girişi : 13 Eylül 2014 10:56

KESK'ten Rojava'ya insani yardım

KESK'ten Rojava'ya insani yardım
Mardin, Van, Şırnak ve Hatay’da toplanan gıda ve insani yardımlar Suriye’nin Kamışlı kentine gönderildi.
KESK'ten Rojava'ya insani yardım
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Mardin, Van, Şırnak ve Hatay’da toplanan gıda ve insani yardımlar Suriye’nin Kamışlı kentine gönderildi.
Mardin KESK Platformu, Van, Şırnak’ın Cizre ilçesi ve Hatay’ın İskenderun ilçelerinde toplanan insani yardımlar, Nusaybin Mitanni Kültür Merkezi’ne getirildi. Konvoy halinde Nusaybin Kara Hudut Sınır kapısına getirilen 13 Kamyonlar, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü personelince yapılan işlemlerden sonra Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya, KESK Disiplin Kurulu üyesi Gürbüz Demir, KESK Mardin Platformu Sözcüsü Hamdullah Yıldırım ve Nusaybin Eğitim Sen Temsilcisi Kadri Baysal tarafından Kamışlı kentindeki muhataplara teslim edildi.
 
 
Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya, Van’dan 2, Cizre’den 2, İskenderun’dan 1 ve KESK’ten de 8 Kamyon olmak üzere toplam 13 kamyon gıda ve insani yardımı Kamışlı’ya gönderdiklerini bildirdi.
KESK Platformu Sözcüsü Hamdullah Yıldırım yaptığı açıklamada, KESK Temsilcilikleri olarak bir buçuk yıldır kampanyaya destek verdiklerini söyledi.
Diğer STK ve Belediyelerin de desteğini aldıklarını bildiren Yıldırım: “Rojava’da yaşanan insanlık dramına, Irak’ta yaşanan Yezidi halkına yönelik katliamların sonucunda yüzbinlerce insanın Rojava’ya gelerek mülteci durumuna düşmesi insanlık dramına karşı Mardin’den bir ses verme amacıyla bu kampanyayı sürdürüyoruz. Bugün 8 kamyon gıda ve insani malzemelerini buraya getirip teslim ettik. Bütün destekçilerimize teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.