MARDİN Haber Girişi : 17 Temmuz 2012 12:19

Mardin Cezaevindeki Tutuklular Başka İllere Naklediliyor

Mardin Cezaevindeki Tutuklular Başka İllere Naklediliyor
Mardin'de adli suçlardan hükümlü toplam 186 kişi başka cezaevlerine nakledilmeye başlandı.
Mardin'de adli suçlardan hükümlü toplam 186 kişi başka cezaevlerine nakledilmeye başlandı. İlk olarak Mardin E tipi kapalı cezaevinde bulunan 62 hükümlü, geniş güvenlik önlemleri altında ring araçlarıyla Mardin havaalanlarına taşındıktan sonra özel uçakla İzmir'e götürüldü.

Hükümlüler, sabah erken saatlerinde Mardin cezaevinden 5 adet ring aracı ile havaalanına getirildi. Hükümlüler, burada bekleyen Anadolu Jet'e bağlı özel uçakla İzmir cezaevlerine nakledildi. Gün içerisinde diğer hükümlülerin de nakledileceği belirtildi.

Öte yandan, dün Mardin cezaevi önünde bulunan tutuklu yakınlarına sevkin iptal edildiği duyurulmuştu. Mardin E tipi kapalı cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin başka illere sevk edileceği iddiası üzerine dün akşam BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Mardin Cezaevi yetkilileri ile görüşmüştü. Önder, cezaevi önünde yaptığı açıklamada, bunun kabul edilemez bir durum olduğunu, özellikle tutukluların yargılanma ve savunma hakkından mahrum bırakılacağını ileri sürmüştü.  Haberler.com