POLİTİKA Haber Girişi : 29 Haziran 2011 18:22

Mardin Milletvekili Erol Dora Nusaybin'i ziyaret etti

Mardin Milletvekili Erol Dora Nusaybin'i ziyaret etti
Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu Mardin Milletvekili Erol Dora Nusaybin ilçesini ziyaret etti.
Mardin Milletvekili Erol Dora Nusaybin'i ziyaret etti
BLOK MARDİN MİLLETVEKİLİ EROL DORA;
- HERKESİN KENDİNİ BULABİLECEĞİ VE TÜRKİYE'DEKİ BÜTÜN HALKLARIN KENDİNİ BULABİLECEĞİ BİR ANAYASA İSTEDİK. AMA ŞİMDİDEN 6 ARKADAŞIMIZ MECLİSE GİREMEDİ. BİZ DE YA HEP YA HİÇ DEDİK"

Arif Altunkaynak - Abdullatif Altunkaynak
Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu Mardin Milletvekili Erol Dora Nusaybin ilçesini ziyaret etti.
    Musa Anter parkında bulunan Demokratik Çözüm çadırını ziyaret eden Dora, BDP il başkanı Sedat Dağ, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ve BDP ilçe başkanı Ali Damar, kalabalık bir kitleyle beraber Mitanni Kültür Merkezi'ne yürüdü.
    Burada açılış konuşmasını yapan BDP ilçe başkanı Ali Damar; "bu kitleyi görünce AKP'nin neden Kürt milletvekillerinden korktuğunu anlıyoruz" dedi.
    Belediye Başkanı Ayşe Gökkan da Mart ayından bu yana çözüm çadırı için onlarca çocuğun yaralandığını bildirdi. Çocukları yaralayanları kınadıklarını kaydeden Gökkan; "AKP'nin ne kadar baskısı varsa siz bir silindir gibi üzerinden geçip ezdiniz. Siz Gülser Yıldırım'ı vekiliniz ilan ettiniz. Gülser Yıldırım Diyarbakır Meclisindedir Ankara'nın değil. Bütün özgürlük ve barış isteklerinizi Demokratik Özerlikte kutluyorum. AKP Mecliste üç kimlik kabul ediyor. Bunlar Türk olsun, Erkek olsun ve Erdoğan'ın Müslümanı olsun. Biz de dedik ki bu üç kimlik katliam yapıyor. AKP'nin adaletsizliğini kınıyoruz." şeklinde konuştu.
    BDP il başkanı sedat Dağ ise konuşmasına Şeyh Sait'in katledilişinin yıl dönümünü hatırlatarak başladı.
    Çok zorlu bir Seçim sürecinden geçtiklerini ifade eden Dağ; "Kürt ve Nusaybin halkı AKP'yi sandıkta boğdu. Biz Kürtler üzerinde yine bir haksızlık var. Hatip Dicle Sadece Diyarbakır'ın Milletvekili değil Mardin'in, Botan'ın, Tunceli'nin ve bütün Kürdistan'ın Milletvekilidir. Kürt Kadınları şereflidir. Aralarında hırsızlık yoktur. Ancak Oya Erdonat gibi Beyaz Kürt, Hatip Dicle olayında almadığı bir oyla milletvekili oldu." dedi.
 


    - YA HEP YA HİÇ DEDİK
    Daha sonra konuşan Erol Dora, seçim sürecinde halkın görevini layıkıyla yerine getirdiğini söyledi.
    Büyük bir coşkuyla halkın vekillerini seçtiğini belirten Dora şöyle konuştu;
"Ankara'da deniyor ki biz halkın iradesi üzerinde herhangi bir güç tanımıyoruz. Biz de aynı görüşteyiz. Ama somutları görmek istiyoruz. Gülser Yıldırım sizin tarafınızdan resmen seçilmiştir ve resmen sizin vekilinizdir. Bunu kimse inkar edemez. Sevinçle Türkiye'nin yeni bir barış evresine geçtiğini düşünürken sizin tarafınızdan seçilen 6 arkadaşımız tahliye edilmedi ve cezaevinde bulunmaktadırlar. Bunu kabul etmek mümkün değildir.
    Biz ne demiştik?  Kürt ve Türk anaları ağlamasın. Gerilla ağlamasın. Askerlerimiz ölmesin. Çünkü biz halkların kardeşliğini savunmuştuk ve hala da bunu savunuyoruz. Biz ne demiştik? gerçek, sivil, çağdaş bir anayasa istiyoruz. Herkesin kendini bulabileceği ve Türkiye'deki bütün halkların kendini bulabileceği bir anayasa istedik. Ama şimdiden 6 arkadaşımız meclise giremedi. Biz de ya hep ya hiç dedik. Herkesi sağ duyulu olmaya çağırıyoruz."
    Dora'nın konuşmasından sonra yerel sanatçılar konser verdi.  / Nusaybinim.com