GÜNDEM Haber Girişi : 12 Eylül 2011 11:03

Nusaybin Çap Çağ deresine uyarıcı levhalar asıldı

Nusaybin Çap Çağ deresine uyarıcı levhalar asıldı
Nusaybin Belediyesi tarafından Çağ Çağ Deresinin belirli yerlerine Kürtçe ve Türkçe uyarı levhaları yerleştirildi.
Nusaybinim.com - Nusaybin Belediyesi
Nusaybin Belediyesi tarafından Çağ Çağ Deresi’nin belirli yerlerine Kürtçe ve Türkçe uyarı levhaları yerleştirildi.

Nusaybin’de Yeşilkent Mahallesi’nden geçen Çağ Çağ Deresi’e kanalizasyon şebeke sularının akmasından dolayı çevreyi ve halk sağlığını tehdit eden rahatsız edici kokuların yayılmasını önlemek amacıyla Korige boru döşemesini yapmasının ardından bu seferde derenin belirli yerlerine uyarıcı levhalar konuldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklama şöyle;
"Belediyemiz; halkın güvenliğini, sağlığını ve doğanın korunmasını göz önüne alarak derenin belirli yerlerine uyarıcı levhalar yerleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, derenin kirlenmemesi için büyük yazılarla yazılan “Derenin temizliği için çöplerinizi dereye atmayınız” levhaları yerleştirdi.

Çağ Çağ deresinin kimi yerlerinde de özellikle çocukların dereye girmesini önlemek amacıyla “Dereye girmek tehlikelidir, bulaşıcı ve kalıcı hastalıklara sebep olur” levhalarını koydu. Öte yandan Çağ Çağ deresinde yaşayan kaplumbağaları da düşünerek hazırlanan “Burada kaplumbağaları öldürmeyelim, koruyunuz” levhaları yerleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ise,“derenin su ekosistemini zengin kıldırmak ve bu ekosisteme oksijen ortamını sağlamak ve sürekli kıldırmak adına uyarıcı levhaları yerleştirdiklerini” ifade etti. Müdürlük, uyarı levhalarının konulmasıyla derenin daha temiz ve çevreye yayılan kokuların önüne geçilmesi amacıyla yapıldığını belirtti."