GÜNDEM Haber Girişi : 15 Şubat 2011 14:06

Nusaybin'de 15 Şubat Protestosunda olaylar çıktı

Nusaybin'de 15 Şubat Protestosunda olaylar çıktı
PKK lideri Abdullah öcalan'ın Kenya'da yakalarak Türkiye'ye getirilişini 12. yılı protesto etmek amacıyla düzenlenen basın açıklaması sonrası ilçede olaylar çıktı. 3 kişinin gözaltına alındı.
Nusaybin'de 15 Şubat Protestosunda olaylar çıktı
NUSAYBİN'DE BASIN AÇIKLAMASI SONRASI OLAYLARLAR ÇIKTI
- 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
Arif Altunkaynak - Mehmet Doğan -
 Abdullatif Altunkaynak - Kenan Asman - Murat Yaman
PKK lideri Abdullah öcalan'ın Kenya'da yakalarak Türkiye'ye getirilişini 12. yılı protesto etmek amacıyla düzenlenen basın açıklaması sonrası ilçede olaylar çıktı. Gösterilerde 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
     Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe binası önünde toplanan az sayıdaki partili, aralarında bulunan BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna ve Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'la Demokrasi parkına yürümek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine grup Barış Parkı önündeki Lozan caddesinde açıklama yaptı.
     Grup adına konuşan BDP'li Ayna, 15 Şubat komplosunu protesto ettikleri, sadece kınamadıklarını aynı zamanda kabul de etmeyeceklerini söyledi.
    
Bu komplonun bir kişiye değil bir halkın kimliğine, tarihine ve geleceğine uygulanmış bir komplo olduğunu bildiren Ayşa konuşmasını şöyle sürdürdü;
"Bu komploda açığa çıkan şey uluslararası bir komplodur. Hiç bir ülkenin hukukuna uymayan, evrensel hukuka uymayan bir komplodur. Suriye’den çıkışından Kenya’dan Türkiye Devlet yetkililerine teslim edilinceye kadar ki süreçte hiçbir aşaması hukuka uygun gerçekleşmemiştir. Yapılması gereken tüm Ulusların, tüm Dünya Devletlerinin bugün ortaya çıkıp, bu komplo nedeniyle Kürt halkından özür dilemek, öz eleştiri vermesidir. Çok açık söylüyoruz, yaptığımız şey yasa dışı değildir, biz geçmişimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Eğer barıştan bahsediyorsa, dün terörist denilen Mandella Güney Afrika Cumhurbaşkanı, Celal Talabani Irak’ta Cumhurbaşkanı olabilmişse, bugün de kürt halkı için lider olan, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin önderliğini yapan Sayın Abdullah Öcalan bu barış sürecinde özgür bırakılarak diyaloglar biran önce müzakereye dönüştürülerek, biran önce barış konusunda el ele tutuşma gerçekleşmelidir. Tüm Dünya halkları için geçerli olan artık Kürt halkı içinde geçerli olmalıdır."
     Ayna'nın konuşmasından sonra grup BDP ilçe binasına geri döndü.
     Bu sırada ara sokaklara dağılan bir grup izinsiz gösteri yaptı. Şirin Bulvarı, Sakarya Caddesi, 27 Mayıs Caddesi ve Demir yolunda Polis ekiplerine taş ve havai fişeklerle saldırn gruplara Polis göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale etti.
     Gösterilerde 3 kişini gözaltına alındığı öğrenilirken ilçede yer yer olaylar devam ediyor. / Nusaybinim.com