RESMİ İLANLAR Haber Girişi : 12 Mayıs 2011 08:03

Nusaybin'de 3. Sınıf öğrencilerine diş ve ağız sağlığı önemi seminerleri veriliyor

Nusaybin'de 3. Sınıf öğrencilerine diş ve ağız sağlığı önemi seminerleri veriliyor
Milli Eğitim Bakanlığı, Colgate, Toçev ile Ağız ve Diş Sağlığı Derneği tarafından hazırlanan Parlak Gülüşler, Parlak Gelecekler Sosyal Sorumluluk Projesi kapsmından Nusaybin'de seminer verildi.
Nusaybin'de 3. Sınıf öğrencilerine diş ve ağız sağlığı önemi seminerleri veriliyor
Arif Altunkaynak - Abdullatif Altunkaynak
Milli Eğitim Bakanlığı, Colgate, Toçev ile  Ağız ve Diş Sağlığı Derneği tarafından hazırlanan “Parlak Gülüşler, Parlak Gelecekler”  Sosyal Sorumluluk Projesi kapsmından Mardin'in Nusaybin ilçesinde 3. Sınıf öğrencilerine diş ve ağız sağlığı seminerleri verildi.
     Nusaybin Proje sorumlusu Kaymakam Bülent Pekdemir İlköğretim Okulu Beden Eğitimi öğretmeni İdris Başak, ilçedeki tüm ilköğretim üçüncü sınıf öğrencilerine seminer verdiklerini belirterek öğrencilerin ağız-diş sağlığının öneminin kavraması ve diş fırçalama alışkanlığı kazandırılmasını amaçladıklarını kaydetti.
 Başak; "Okullarımıza Ağız-Diş sağlığıyla ilgili gerekli olan materyaller ulaştırılıyor. Öğretmenlerimiz; velilerimize ve çocuklarımıza gerekli olan eğitimi vererek, ağız-diş sağlığının ne derece önemli olduğunu  belirtilmesi ve önemsenmesi için veli toplantıları yapıp ailelerin bilinçlendirecekler ." dedi.
     Başak, proje kapsamında Türkiye'de 22 ilde 20 Bin öğretmenin gönüllü olduğunu ve proje sonunda 450 bin öğrenciye ulaşılmasını hedeflerini sözlerine ekledi.
 Seminerler sonunda öğrencilere içerisinde diş fırçası, diş macunu ve el yıkmama sabunun olduğu poşetler hediye ediliyor. / Nusaybinim.com