GÜNDEM Haber Girişi : 19 Temmuz 2023 14:50

Nusaybin'de Din Görevlileri toplantısında Din İstismarında Sahih Dini Bilgilerin önemi konferansı verildi

Nusaybin'de Din Görevlileri toplantısında Din İstismarında Sahih Dini Bilgilerin önemi konferansı verildi
Nusaybin Müftülüğü Temmuz ayı aylık mutat personel toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, Uzman Vaiz Abdurrahim Yıldırım, tarafından personele "Din İstismarında Sahih Dini Bilgilerin Önemi" konferansı verildi.

Nusaybin Müftülüğü Temmuz ayı aylık mutat personel toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, Uzman Vaiz Abdurrahim Yıldırım, tarafından personele "Din İstismarında Sahih Dini Bilgilerin Önemi" konferansı verildi.

 

İlçe Müftüsü Hasan Yeşildal başkanlığında Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda Temmuz ayı aylık mutat toplantısı gerçekleştildi. Toplantıda Müftü Yeşildal Yaz Kur'an Kursları ve Kurban Faaliyetlerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Nusaybin'de tüm camilerde Yaz Kur'an Kursların açıldığını belirten Müftü Yeşildal, ailelerden çocuklarını bu kurslara göndermeye teşvik etmelerini istedi.

 

- "En doğru dini bilgilerimizi Kur’an-ı Kerim ve Sünnetten alacağız"

Toplantının ikinci bölümünde ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Nusaybin’de görev yapan personele yönelik İlçe Uzman Vaizi Abdurrahim Yıldırım tarafından "Din İstismarı ile Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi" konulu konferans verildi.

 

Yıldırım, "Din istismarı, dini değerleri kullanarak menfaat elde etmektir. Dine hizmet etmesi gereken insanın dini kendi hizmetine kullanmaya başlaması" olduğunu ifade etti. 

 

Ayrıca, "İslam'ın korku ve şiddet değil, rahmet ve adalet dini olduğunu vurgulayarak sahip çıkılması gerektiğini" vurgulayan Yıldırım, 15 Temmuz'u yaşamamıza sebep olan FETÖ'nün din istismarındaki rolünden ve yöntemlerinden ve DAEŞ'ın kendi hedefleri ve çıkarları doğrultusunda dini metinleri yorumlamak suretiyle İslam coğrafyasında dini istismar yöntemlerini anlatarak bu şekilde Müslümanlar üzerinde etkili olmaya çalıştıklarını ifade etti.

 

Dini ve milli değerlerimizi istismar eden başta DAEŞ, FETÖ örgütleri olmak üzere aynı istikamette hayatlarını idame eden her türlü cemaat ve benzeri oluşumların İslam'a büyük zararlar verdiklerini belirten Yıldırım, Müslüman halkın ancak sağlam bilgi kaynaklarını tercih ederek bu oluşumların etkisinden kurtulabileceğini ve bu yolla gerek ülkemizde yaşanan ihanet kalkışması gerekse de Müslüman coğrafyada yaşanabilecek benzer kalkışmaların yaşanmasının engellenebileceğini söyledi.

 

Doğru dini bilginin sahih kaynaklardan elde edilmesi gerektiğini, aksi takdirde dini istismar etmek isteyenlere kapının aralanacağını vurgulayan Yıldırım, en önemli hatanın gençlerimize doğru din eğitiminin verilememesi olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü; "Gençlerimize ve halkımıza doğru dini bilgi sahih kaynaklardan verilmelidir. Bu kaynaklar Kur'an-ı Keri ve sahih sünnettir. Kur'an ve sünnete uymayan bir din anlayışı toplumu din simsarlarının eline düşürür. Unutulmamalıdır ki, din eğitimi çocuklarımıza yaz kurslarında öğretilen dualardan ya da abdestin farzları gibi temel ibadet kurallarından ibaret değildir. Din eğitimi, Allah'tan başka otorite tanımayan, Kur'an ve sünneti özümsemiş, sorgulayan, düşünen ve iradesini başka bir faninin iradesine köle etmeyen özgür nesiller yetiştirmenin yegâne yoludur."

Konferans, din görevlilerin görüş ve önerileri ile sona erdi.