EĞİTİM Haber Girişi : 18 Eylül 2013 14:49

Nusaybin’de İlköğretim haftası kutlandı

Nusaybin’de İlköğretim haftası kutlandı
2013 – 2014 Eğitim Öğretim sezonu başlaması nedeniyle Nusaybin’de İlköğretim haftası kutlandı.
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
2013 – 2014 Eğitim Öğretim sezonu başlaması nedeniyle Nusaybin’de İlköğretim haftası kutlama töreni düzenlendi.
Tören, Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın’ın Cumhuriyet meydanındaki Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra tören Vilayetler Hizmet Birliği İlkokulunda sürdü.
Kaymakam Abdulhalim Can, Garnizon Komutanı P. Yarbay Salih Üstündağ, Emniyet Müdürü Cem Koray Kılıçkaya ve Jandarma Komutanı J. Bnb. Yavuz Köse’nin  okula gelmesiyle törenin ikinci bölümü başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Eğitimin bireyin davranışlarında, istendik yönde meydana gelen değişimler süreci olduğunu söyledi.
Bu sürecin temel unsurlarının Öğretmen, Okul, aile ve çevre olduğuna değinen Aydın: “Sağlıklı ve verimli bir eğitim sürecinin meydana gelebilmesi için bunların iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. İnsanların öğrenim düzeylerinin göstergesi diplomaları, eğitim düzeylerinin ki ise davranışlarıdır. Toplumda öğrenim düzeyi yüksek insanların sayıca çok oluşu, o toplumun eğitimli olduğunu göstermeyebilir. Öğrenim eğitimin ön koşuludur. Çünkü insan bilmediği bir şeyi yapamaz. Ama bilmek, bir davranışı gerçekleştirmek için yetmemektedir. Daha doğrusu bilmek, istenen davranışların gerçekleşmesini garanti etmez. Kaliteli bir toplum; bilen, bilgiye nasıl ulaşılacağını da bilen ve hepsinden önemlisi de bildiğini uygulayabilen, yani davranışa dönüştüren; hatta bildiklerini, yorumlayarak yeni bilgiler üretip sorun çözebilen insanların çoğalmasıyla oluşur.” Şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Aydın’dan sonra konuşan Kaymakam Can ise eğitimin önemine değindi.
Öğrencilerin yaşamlarının büyük bölümünü okulda geçirdiklerine ve geçireceklerine değinen Kaymakam Can: “Öğretmenlerimizin özellikle yeni başlayan öğrencilere rol model olmaları gerekir. Çocuklar anne babalarının çocukları olduğu kadar öğretmenlerin de çocuklarıdır. Öğretmenlerimizden ricam ailesine, öğretmenine, vatanına ve milletine hayırlı evlat yetiştirmeleridir.” Dedi.
Konuşmalardan sonra okula yeni başlayan öğrenciler için ‘Hoş geldiniz’ kabulü yapıldı.
Halk oyunları gösterisinde sonra tören sona erdi.