EĞİTİM Haber Girişi : 23 Eylül 2016 08:47

Nusaybin'de İlköğretim haftası kutlandı

Nusaybin'de İlköğretim haftası kutlandı
2016 - 2017 eğitim öğretim sezonu açılması nedeniyle Nusaybin'de ilköğretim haftası kutlandı.
Nusaybinim.com Eğitim Servisi
2016 - 2017 eğitim öğretim sezonu açılması nedeniyle Nusaybin'de ilköğretim haftası kutlandı.
Tören, Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Mehmet Zeki Can'ın Cumhuriyet Meydanında Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra törene Cumhuriyet İlkokulunda devam edildi.
Günü anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Can: "Bugün 2016 - 2017 yılının ilköğretim haftasını kutlamanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.
Can şöyle konuştu: "Amacımız; milletimizi uygarlık yarışında kendini ifade edebilen, soran, sorgulayan, düşünen, düşündüğünü demokratik yollardan açıkça ifade edebilen, ülkesini ve milletini seven bireyler yetiştirmektir.
Başarılı olmak için çokça okumak, öğrenmek, düşünmek ve okuduklarımızı yorumlamak zorundayız. Unutmayınız ki, okumak daha iyi düşünmek, düşünce ise zekamızı geliştirir ve hafızamızı güçlendirir."

-"AİLELER: ÇOCUKLARINIZA KARŞI ANLAYIŞLI VE DUYARLI OLUN"
"Her anne ve baba çocuklarının başarılı olmasını ister ve bu konuda çaba harcar. Bu çabaların başarıya ulaşması için her zaman öğretmenlerim ve okul idaremizle iletişim halinde olmalısınız. Onlarla iş birliği içerisinde olmalısınız.
Çocuklarınıza karşı anlayışlı ve duyarlı olunuz. Onlara kendilerini ifade etme hakkını tanıyınız. Kontrol edin fakat baskı kurmayınız. Çocuklarınızı iyi örnej alabilecekleri ortamlara katılmaları konusunda telkin ediniz ve kesinlikle şiddetten uzak tutunuz. Sorumluluk yükleyerek öz güvenlerini artırın."

-"ÖĞRETMENLER: ÇOCUKLARINIZIN NASIL BİR EĞİTİM ALMASINI İSTİYORSANIZ ÖĞRENCİLERİNİZİ ÖYLE EĞİTİN"
"Öğretmenlik sevilmeden yapılabilecek bir meslek değildir. Sizler, çocuklarımızın yani ülkemizin geleceğinden birinci derece sorumlusunuz. Tüm öğretmelerimden isteğim kendi çocuklarınızın nasıl bir eğitim almasını istiyorsanız öğrencilerinizi de o şekilde eğitmenizdir. Bir insan eğitmek, bir toplumu şekillendirmek herkesin harcı değildir ve olmamalıdır.
Öğretirken eğlenin. Öğretmen sevgisiz ve sabırsız olamaz. Bu bağlamda öğrenmenin kişide kişiye farklılık gösterdiğini bilerek her öğrenci için uygun öğrenme ortamları sağlayınız.
Milletçe övündüğümüz tarihsel başarılarımızda maddi ve manevi etkisi unutulmamalıdır. Bu nedenle aile ve toplum yaşantımızda bu değerlerimiz korunmalı yeni nesillere örnek yaşantılarımızla örnek olmalıyız."
Milli Eğitim Müdürü Can'ın konuşmasından sonra öğrenciler şiir okudu, çeşitli oyunlar sergiledi.