GÜNDEM Haber Girişi : 28 Nisan 2012 15:59

Nusaybin'de İlksan temsilcileri seçimi yapıldı

Nusaybin'de İlksan temsilcileri seçimi yapıldı
İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İlksan) Mardin'in Nusaybin ilçesi temsilciler seçimi yapıldı.
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İlksan) Mardin'in Nusaybin ilçesi temsilciler seçimi yapıldı.

Nusaybin Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan seçimi Milli Eğitim Şube Müdürü İdris Akbaş'ın divan başkan seçilmesiyle başladı.

517 üyesi bulunan İlksan seçiminde kullanılan 324 oyun 156'şar oy alan Sıtkı Zan ve Necmeddin Harman temsilci seçildi. Arkadaşları lehine asil üyelikten çekilen Necdet Aslan 6, Süleyman Çevik 5 oy alırken 1 oy da geçersiz sayıldı.

İlksan temsilcileri Zan ve Harman seçimde kendilerine destek veren İlksan üyeleri ve Eğitim-sen üyelerine teşekkür etti.

Temsilcilerin yaptığı açıklama şöyle;
"Kuruluşundan günümüze 69 yılık zaman diliminde; yavaş yavaş devlet bütçesinden yapılacak yardımlardan vazgeçildi. Gelirler iyi bir şekilde nemalandırılmadı. İşletmelerden kar elde edilmediği gibi günümüz hortumcularına öncülük yapan İLKSAN yöneticilerinin açıklarını ve yolsuzluklarını üyelerin sırtına yüklediler.

Üyelere yapılması amaçlanan beli başlı yedi sosyal yardım türünün bir kısmına son verildi bir kısmı ise çok cılız hale dönüştürüldü. Bir tek emeklilik yardımı kaldı. Onu da doğru dürüst ödememek için elinden geleni yaptılar.

Üyelerin kanayan bir yarısı olan İlksan’da sorunun özü anti-demokratik yasa ve Anastatüdür. İlksan’ın mevcut yasası ve Anastatüsü demokratik yasa ve İlksan eğitim emekçilerinin kanayan yarası olamaya devam edecektir.

İlksan'ın kuruluş amaçları doğrutusunda üyelerin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayan
Siyasi kadrolarca arpalık getirilmeyen
Yönetim ve denetim organlarının sadece üyelerinden oluştuğu
Her üyenin seçme ve seçilme hakkının olduğu, seçilmenin önündeki veto engelinin kaldırıldığı sağlandığı,
Bakanlığın yönetim üyelerinin tamamen ortadan kalktığı,
Başta Üyelerinin olmak üzere her tür denetimine açık olduğu,
Anastatüsü ortaklar genel kurulu tarafından hazırlanan her türlü kararın, üyelerin iradesinin hakim olduğu genel kurallarda alındığı,
Genel kurulların temsilinde adalet ilkesine uygun olarak oluşturduğu
Ticari zihniyetten arandırılmış kayıp her kuruşun hesabının sorulabildiği,
Üyelerini sömürge yerine onlara ekonomik katkı sağlayan,
Bir yapıya kavuşmasını her zaman söyledik.
Yukarıdaki asgari önerilerimiz göz ardı edilmese sorunlar elbette azalacak İlksan, demokratik bir yapıya kavuşacaktır
Demokratik bir İlksan yaratmak için çaba harcanmalı. Bunun için yasa ve Anastatünün üyeler lehine değiştirilmesi mücadelesine devam edilmelidir.
Biz Eğitim-sen olarak bu anti-demokratik Anastatünün değişmesi konusunda takipçi ve ısrarcı olacağız. Yıladır savunduğumuz bu söylemi, bundan sonra da ve sonuç alınca değin savunacağız. Bu yönde mücadeleye kararlıyız.
Zarar ettirilen şirketlerin kaybı buna neden olanlardan alınarak ve bu şirketlerin derhal fesh edilip malvarlıkların İlksan bünyesine alınması.
Seçim yönetmeliğinin adil ve katılımcı bir yapıya büründürülmesi suretiyle temsilde adaletin sağlanması acil taleplerimizden bazılarıdır."