EĞİTİM Haber Girişi : 09 Mart 2017 08:18

Nusaybin’de okullara ‘Yetim kardeş’ projesi anlatıldı

Nusaybin’de okullara ‘Yetim kardeş’ projesi anlatıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından başlatılan ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Nusaybinim Eğitim Servisi
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından başlatılan ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Nusaybin Halk Eğitim Merkezinde yapılan toplantıya okul yöneticileri veya yöneticilerin belirlediği görevliler katıldı.
Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Değerler Eğitimi kapsamında ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesini yürüten il Koordinatörü Abdurrahman Ceylan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Projeye tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, özel okul ve Kur’an Kursu öğrencilerinin katılabileceğini ifade eden Ceylan, öğrencilerin veya öğretmenlerin kumbarada toplanacak 100 TL ile yetim kalmış bir çocuğun ihtiyaçlarının yıl boyunca karşılanabildiğini söyledi.

-“İHH NUSAYBİN’DE 222 YETİM ÇOCUĞU DESTEKLİYOR”
İHH ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesi il koordinatörü Abdurrahman Ceylan, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Nusaybin’de 222 yetim çocuğa aylık olarak düzenli destek verdiğini söyledi.
‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesi kapsamında Nusaybin’deki okulların ise şuana kadar 28 yetim çocuğu desteklediğini ifade eden Ceylan: “Mardinlilerin ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesi kapsamından destek verdiği yetim çocuk sayısı 367’ye ulaştı. Bunun 28’i Nusaybin’deki öğrenciler tarafından destekleniyor. İHH ise 222’si Nusaybin olmak üzere Mardin Geneli Bin 309 yetim çocuğu aylık olarak destek veriliyor. Okullarımızdan bu projeye daha çok katkı sunmalarını bekliyoruz. Farkındalık oluşturulması gerekir. Projenin amacı, Yardımlaşma, Dayanışma ve Paylaşma duygusunun bizden sonra gelecek nesillere aktarılması gerekir. Her okulun en az bir yetim kardeşinin olmasını hedefliyoruz. Bazı okullarımız 4 – 5 yetim kardeşi desteklerken bazı okulların ise hiç yetim kardeşi yok. Bu iş gönül işidir. Bizim ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ sloganımız var. Biz imkânımız çerçevesinde çevremizdeki yetimlerin gülmesine katkı sunmak istiyoruz. Okullarımızın bu işe gönüllü olmalarını ısrar ediyoruz” ifadelerini kullandı.