SAĞLIK Haber Girişi : 13 Mart 2014 15:23

Nusaybin'de Sağlıkçılar greve gidiyor

Nusaybin'de Sağlıkçılar greve gidiyor
Sağlıkçılar 14 Mart Tıp Bayramı’nda 1 günlük grev yapma kararı aldı.
Nusaybinimcom Salık Servisi
Sağlıkçılar 14 Mart Tıp Bayramı’nda 1 günlük grev yapma kararı aldı.
Sağlık meslek örgütleri ; Türk Tabipleri Birliği (TTB) Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Türkiye Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği 14 Mart tıp bayramında Türkiye Geneli Grev kararı aldı.
Yapılan ortak açıklamaya göre; yıllardır AKP’nin sağlık politikalarına karşı sağlık örgütleri olarak ortak mücadele ettiklerini belirttildi.
“Yıllardır sağlık ve sosyal hizmeti hak olmaktan çıkaran, ticarileştirerek parayla alıp satılan üzerinden ‘kâr’ elde edilen bir hizmete dönüştüren, her türlü şiddetle karşı karşıya getiren bu programa karşı yürüttüğümüz ortak mücadele sürüyor” denildi.
Sağlık çalışanlarının angarya çalışmaya, niteliksiz sağlık eğitimine karşı, iş ve işyeri güvencesi ve güvenli çalışma ortamı için mücadele yürüttüklerini dile getiren sağlık emekçileri, şunları kaydetti:
“Öğretim üyelerinin ‘Tam Gün’ düzenlemesi ile özele pazarlanmasından, zorunlu hizmette ayrıcalığa; yıllar yılı siyasilerin kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirdiği niteliksiz sağlık eğitiminden, sağlık alanındaki çocuk işçiliğine kadar ve en önemlisi da insan ve toplum sağlığını hiçe sayan olumsuzluklara karşı mücadele yürüttük ve yürütmeye devam edeceğiz” Sağlık Emekçileri, iş, ücret ve gelecek güvencesi ile iş yeri güvenliği, halkın sağlığını korumayı önceleyen bir sağlık sistemi için 14 Mart günü acil hizmetler ve yatan hastalar dışında hizmet vermeyeceklerini duyurarak, tüm emekçileri 14 Mart’ta yapacakları eylem ve etkinliklere davet etti. “Emekçileri14 Mart’ta taleplerimiz için alanlarda omuz omuza G(ö)REV’de olmaya davet ediyoruz”