GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 27 Ağustos 2020 11:46 Haber Girişi : 27 Ağustos 2020 11:48

Nusaybin’de sıfır atık ve geri dönüşüm hız kazandı

Nusaybin’de sıfır atık ve geri dönüşüm hız kazandı
Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından sürdürülen sıfır atık ve geri dönüşüm projesinde çalışmalar sürüyor.

Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından sürdürülen sıfır atık ve geri dönüşüm projesinde çalışmalar sürüyor.

 

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şehmus Biltekin öncülüğünde daha önce yapılan proje, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Emrullah Temizkan’ın göreve başlamasıyla hız kazandı.

 

Nusaybin Belediyesi olarak çevre dostu projeler üzerinde çalıştıklarını bildiren Biltekin, başta kamu kurum ev kuruluşlar olmak üzere ilçede birçok noktaya geri dönüşüm kafesleri kurduklarını söyledi.

 

İlçe merkezinde de yapılan çalışmalarla proje ağının genişletilmesi sağlandığını, Sıfır Atık Projesinin tanınması ve uygulanması için tüm şehir hedef kitlesi olarak benimsendiğini bildiren Biltekin şöyle konuştu,

 

“Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce işlek olarak faaliyet gören Lozan Caddesi boyunca, Kaçakçılar çarşısı, Kamu kurumları ve birçok toplama noktasındaki marketlerimize geri dönüşüm kafesleri bırakılarak, başta kamu kurumları olmak üzere; cafe, otel, restaurant, pastane, tesis, özel iş yerleri gibi birçok noktada bilinçlendirme çalışması yapılmış ambalaj atıklarının (kağıt-karton, cam, plastik, metal), atık pillerin ve bitkisel atık yağların toplanması için geri dönüşüm kutuları ile bitkisel atık yağ bidonları yerleştirilmiştir. 

 

Tüm kamu kurumlarımızda yerleştirilen ekipmanlar ile (geri dönüşüm kutuları, geri dönüşüm kafesleri, atık pil kutusu, bitkisel atık yağ bidonu, bilgilendirme tabloları vs.) Sıfır Atık Projesi uygulanarak; çıkan atıkların kaynağında kendi içinde ayrı ayrı toplanması gerektiği ve nasıl toplanacağı hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılarak görüşülmüştür. 

 

İlçe merkezinde de yapılan çalışmalarla proje ağının genişletilmesi sağlanmış Sıfır Atık Projesinin tanınması ve uygulanması için tüm şehir hedef kitlesi olarak benimsenmiştir.  

 

Geri dönüştürülebilir atıklar çöp değildir sende atıklarını kaynağında ayrı biriktir geri dönüşüme destek doğana katkı sağla. Sıfır atıkla çok kazanç, az tüketim, çok tasarruf et.”

 

"Sıfır Atık"; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir.