EĞİTİM Haber Girişi : 31 Mart 2011 14:57

Nusaybin'de Şiir ve Öykü yazma-okuma yarışması

Nusaybin'de Şiir ve Öykü yazma-okuma yarışması
Mardinin Nusaybin İlçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlköğretim Okulları arasında öykü ve şiir yazma-okuma yarışması düzenlendi.
Abdullatif Altunkaynak
Mardin’in Nusaybin İlçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlköğretim Okulları arasında öykü ve şiir yazma-okuma yarışması düzenlendi.
     Nusaybin Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan yarışma Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
     İlköğretim okulu öğrencileri yazdıkları öykü ve şiirleri jurinin, kendilerini dinleyen öğretmenlerinin ve öğrenci arkadaşlarının huzurunda seslendirdi.
     Nusaybin’deki tüm İlköğretim okullarının katıldığı yarışmada, Öykü yazma ve okuma kategorisinde Gazipaşa İlköğretim okulu öğrencilerinden Yeter Orhan 462 puan alarak birinci olurken, Yıldırım İlköğretim okulu öğrencilerinden Barin Kulat 409 puanla ikinci, Atatürk İlköğretim okulu öğrencilerinden Dilara Ekboğa 392 puanla üçüncü oldu.
Şiir Kategorisinde ise Kaymakam Bülent Pekdemir İlköğretim okulu öğrencilerinden Gülbahar Dağlı 462 puanla şiir yarışmasının birincisi olurken, Merkez İlköğretim okulu’ndan Sinan Turan adlı öğrenci 452 puanla ikinci, Atatürk İlköğretim okulundan Dürdane Doğan adlı öğrenci ise üçüncü oldu.
     Öğrencilere ödüllerini, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Şube Müdürü İdris Akbaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şemseddin Hamidi, Müdür yardımcısı Sabahattin Genç, Zeynel Abidin İlköğretim okulu Müdürü Ercan Mete, Müdür yardımcısı Davut Sunal tarafından verildi.
     Ödül töreninin ardından kısa bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın; "şiir ve öykü gönüldeki hüzünlerin, ümitlerin, duyguların, sevgilerin ustaca kelimelere yansımasıdır, kelimelerin nakış nakış dizilmesidir. Ustalık gerektiriyor, Çocuklarımız, Öğretmenlerinin de  sayesinde bu hırslarını sergiledi. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
     Program, öğrencilerin skeçleriyle sona erdi. / Nusaybinim.com