GÜNDEM Haber Girişi : 10 Haziran 2011 14:49

Nusaybin'de Su şişesi kapaklarıyla tekerlekli sandalye kazandılar

Nusaybin'de Su şişesi kapaklarıyla tekerlekli sandalye kazandılar
Mardin'in Nusaybin ilçesinde İlköğretim öğrencileri örnek bir kampanyaya imza attı.
NUSAYBİN'DE ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK PROJE
- SU ŞİŞESİ KAPAKLARI TOPLAYAN ÖĞRENCİLER KAZANDIKLARI TEKERLEKLİ SANDALYEYİ BEDENSEL ENGELLİ BİR VATANDAŞA HEDİYE ETTİ
- MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İZZETTİN AYDIN;
-"ENGELLERİN ORTADAN KALDIRILMASI İÇİN ÇABA GÖSTERMEMİZ GEREKİR"
 
Arif Altunkaynak
Mardin'in Nusaybin ilçesinde İlköğretim öğrencileri örnek bir kampanyaya imza attı. Yaklaşık Bir milyon 500 bin su şişesi kapağı toplayan minik öğrenciler, kazandıkları tekerlekli sandalyeyi okula yakın oturan bedensel engelli Mehdiye Eren'e hediye etti.
    Gazi Paşa İlköğretim Okulunda görev yapan Okul Öğretmenleri M. Ali Dağ, Hatice Elif Erdem ve Derya Öz öncülüğünde başlayan kampanyaya kısa sürede okulun tüm öğrenci ve öğretmenleri katıldı. 3 ay boyunca yaklaşık bir milyon 500 bin su şişesi kapağı toplayan öğrenciler, topladıkları kapakları Sarıyer Belediyesine gönderdi. Sarıyer Belediyesi de kapak karşılığı tekerlekli sandalye hediye etti.
    Öğrencilerin özverisiyle kazanılan tekerlekli sandalye Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Okul Müdürü Ali Doğan, öğretmen ve öğrenciler tarafından okulun bulunduğu mahallede yaşayan bedensel engelli Mehdiye Eren'e hediye edildi.
    Engellilerin önündeki engellerin kaldırılması için toplumun bireyleri olarak hepimize sorumluluklar düştüğünü kaydeden Milli Eğitim Müdürü Aydın; "Bu anlamda bir engeli ortadan kaldırmak için çaba gösteren öğretmen ve öğrencilerimize teşkkür ediyorum. Çocuklarımız bir sandalye kazanabilmek için günlerce kapak topladı. Bu projemize destek vererek bize sandalye hediye eden Sarıyer Belediyesine de teşekkür ediyoruz." dedi.
    Tekerlekli Sandalye hediye edilen Eren de kendisi için bu kadar büyük bir çaba gösteren herkese minnettar olduğunu söyledi. / Nusaybinim.com