EĞİTİM Haber Girişi : 10 Eylül 2012 08:17

Nusaybin Eğitim Bir sen'den "seçmeli ders" açıklaması

Nusaybin Eğitim Bir sen'den "seçmeli ders" açıklaması
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim bir sen) Mardin'in Nusaybin ilçesi temsilciliği seçmeli ders başvuru süresinin çok az olduğunu bildirdi.
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim bir sen) Mardin'in Nusaybin ilçesi temsilciliği seçmeli ders başvuru süresinin çok az olduğunu bildirdi.

Seçmeli Dersler ve yeni eğitim sistemi açıklama yapan Eğitim bir sen Nusaybin baş temsilcisi Abdulselam Demir, velilerin yapacağı başvuru üzerine 5 ve 9'uncu sınıflarda Kuran-ı Kerim, Siyer, Kürtçe ve Temel dini bilgiler derslerinin verilebileceğini söyledi.

Yeni eğitim sistemi ve seçmeli derslar hakkında bilgi veren Demir şöyle konuştu;
"4+4+4 yeni eğitim sisteminde 5 ve 9'uncu sınıfların ders sayısı arttırıldı. 5'inci sınıflar 36 9'uncu sınıflar ise 37 ders işlenmesi kararlaştırıldı. Bunların arasında Kur’anı Kerim, Siyer, Temel dini bilgiler ve Kürtçe dersleri de yer almakta. Ancak 12 Eylül günü seçmeli ders başvuru süreleri sona eriyor. Çocukları 5 Ve 9'uncu Sınıfa gidecek velilerin 12 Eylül tarihine kadar mutlaka çocuklarının okuduğu okullara giderek seçmeli dersleri seçiyorum diye dilekçe vermeleri gerekir."

Seçmeli dersi açılması için her okulda en az on dilekçenin verilmesi gerektiğini kaydeden Demir, dilekçerin verilmemesi halinde çocukların hiç beklemediği bir seçmeli dersle karşı karşıya kalabileceğini hatırlattı.

Seçmeli ders başvuru süresinin darlığından ve velilerin yeteri derece bilgilendirilmediğinden yakınan Demir; "iki gün önce genelge çıktı. Zaman çok dardır. Bu konuda yeterli bilgilendirme yapılmamıştır. Süre darlığından dolayı vatandaşlarımız çok bilgi sahibi değildir. Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Kürtçe'nin seçmeli dersler arasına alınması sevindirici bir girişim ancak seçmeli dersleri seçme süresi yetersiz. Bu vesileyle bu sürenin uzatılmasını istiyoruz" dedi.