GÜNDEM Haber Girişi : 02 Ekim 2011 14:40

Nusaybin Eğitim-sen: Çözümsüzlüğün Faturası Öğretmenlere Çıkarılmaktadır!

 Nusaybin Eğitim-sen: Çözümsüzlüğün Faturası Öğretmenlere Çıkarılmaktadır!
Nusaybin Eğitim-sen gündeme ilişkin açıklama yaptı. Eğitim-sen baş temsilcisi Abdullah Gökçe'nin açıklaması şöyle;
Arif Altunkaynak
Nusaybin Eğitim-sen gündeme ilişkin açıklama yaptı. Eğitim-sen baş temsilcisi Abdullah Gökçe'nin açıklaması şöyle;
"Ülkenin sorunlarına çözüm üretmek için iktidara geldiğini söyleyen AKP, sorunları çözmek bir yana daha fazla derinleştiriyor ve bizleri içinden çıkılması güç bir sürece sürüklüyor. Gittikçe artan çatışma ve şiddet olaylarının yaşamlarımızı kuşatmaya başlaması ile demokratik barışçıl çözümden uzaklaşılıyor. Bu durumun faturası ise bir kez daha sivillere ve mesleklerini yerine getirmeye çalışan öğretmenlere kesiliyor.
Son bir hafta içerisinde kaçırılarak alı konulan öğretmenlerin sayısının 12’ye yükselmesi ve demokratik barışçıl çözüm talebini dillendiren öğretmenlere yönelen baskı, gözaltı ve tutuklamaların artması kaygılarımızı giderek artırıyor. Mesleğini bin bir zorluğa ve baskıya rağmen yerine getirmeye çalışan öğretmenlerimizin omuzlarındaki yük ise her geçen gün daha fazla büyüyor. Bu kaygı verici gelişmeler, yıllardır dile getirmekte olduğumuz demokratik barışçıl çözüm talebinin aciliyetini bir kez daha gösteriyor.
Her vesileyle, sorunlarımıza demokratik barışçıl çözüm yollarının aranması gerektiğini, aksi takdirde şiddetin kör sarmalından kurtulamayacağımızı dile getirmemize rağmen milliyetçi ve hamaset dolu nutuklar atanlar bir gerçeği görmek istemiyorlar. İçinden geçtiğimiz günlerde geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması, şiddetin kör sarmalına teslim olunmaması ve demokratik barışçıl bir çözümün hayata geçirilebilmesi için başta iktidar partisi olmak üzere bütün sorumluluk sahiplerinin elini taşın altına koyarak, üzerine düşen adil, demokratik ve barışçıl çözüm yollarını bulması gerekiyor. Aksi takdirde çözümsüzlüğe ve daha fazla insanın hayatını kaybetmesine zemin hazırlanacağı bilinmelidir.
Bugün sokaklarda hamaset nutuklarına değil, barışçıl ve demokratik bir çözümün daha güçlü şekilde dillendirilmesine ve öğretmenlerimizin yaşam hakkını, temel hak ve özgürlüklerini koşulsuz bir şekilde savunulmasına ihtiyaç vardır. Bu sebepledir ki bugün aynı yollardan geçmek yerine, hiç kimsenin acıya mahkum edilmemesini istiyoruz. 
Eğitim Sen olarak,

•Kaçırılarak alı konulan 12 öğretmenimizin serbest bırakılmasını,

•Demokratik taleplerini dile getirdiği için tutuklanan ve gözaltına alınan öğretmenlerimizin derhal serbest bırakılmalarını,

•Öğretmenlerimizin görevlerinin başına dönebilmeleri için katkı sunabilecek kurumların sorumlulukla hareket etmelerini,

• Başta AKP olmak üzere tüm siyasal partilerin demokratik, adil ve barışçıl bir çözüm yolunun açılabilmesi için görevlerinin gereğini yerine getirmelerini istiyoruz!

Bir kez daha vurguluyoruz, ağıtların dili ne olursa olsun evlerde akan gözyaşlarının rengi ve yürekleri yakan acı aynıdır. Bu acılara artık yeter diyoruz! Savaşın değil, barışın filizlenmesi için dün olduğu gibi bugün de üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle mücadelemize devam ediyoruz!             Eğitim-sen Nusaybin Temsilciliği