GÜNDEM Haber Girişi : 10 Mayıs 2011 08:35

Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odasından duyuru

Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odasından duyuru
Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Torba yasası ve üye aidat borçlarıyla ilgil duyuru yaptı.
6111 Sayılı "Torba Kanun" Oda Aidat Borçlarına Gecikme Zammı Affı Getirdi
 Esnaf ve sanatkârlarımızın uzun zamandır bekledikleri torba kanun 25 Şubat 2011 tarihli 1.Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Torba Kanunla, esnaf ve sanatkârlarımızın (sigara yasağından dolayı kesilen cezalar hariç) kamuya olan tüm borçları yeniden yapılandırılıyor.
     Kapsama giren vergi, vergi cezaları, gümrük vergileri, idari para cezaları, sosyal güvenlik primleri, elektrik borçları, su ve atık su borçları ile kamuya olan diğer borçlar için uygulanan yüksek oranlı gecikme faizi, gecikme zammı, cezai faiz gibi alacakların tamamı siliniyor. Bunun yerine enflasyon oranında (TEFE/ÜFE) daha düşük bir faiz hesaplanıyor. Ayrıca, yeniden yapılandırılan bu borçların peşin veya 12, 18, 24 ve 36 aylık vadeler ile ödenebilmesine imkân tanınıyor.
     Bununla beraber, üyelerimizin Oda aidat borçları da Torba Kanun kapsamına alındı. Bu borçların 6 ay içinde yani 01 Mart - 01 Eylül 2011 tarihleri arasında anaparalarının ödenmesi halinde, daha önce tahakkuk etmiş olan gecikme zamlarının tamamı silinecek.
     VERGİ İPTALİ YAPAN VE ODAMIZDA KAYDINI SİLDİRMEYEN ÜYELERE DUYURLUR:
     Vergi iptali yapan ve odamızda halen faal olan üyelerin aidatları işlemektedir. Üyelerin odamıza müracaatta bulunup üyeliklerinin terkini ve hala faal olan aidatlarını vermesi gerekmektedir. Aksi takdirde oluşacak sorunlardan mükelleflerimiz sorumludur. 
     ODAMIZA KAYIT YAPTIRAN VE UZUN ZAMANDIR UĞRAMAYAN ÜYELERİN DİKKATİNE:
     1979’lardan ve 2009 yılına kadar odamızda kayıt yaptıran üyelerimizin aidat borçları bulunmaktadır. Üyelerin odamıza müracaat edip aidat borçlarını kapatması gerekmektedir. Vu konuda da oluşabilecek sorunların muhattabı mükelleflerimizdir. 
     Not: 1 eylül 2011 tarihine kadar gecikme zammı afı geçerlidir.
Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası
Adres: Kuveyt Pasajı üstü Esnaf ve Sanatkarlar Sarayı Kat: 2
Tel: 0482 416 13 22
web: www.nusaybinesnafodasi.com