GÜNDEM Haber Girişi : 06 Temmuz 2011 11:54

Nusaybin Gümrük kapısı inşaatı tüm hızıyla sürüyor

Nusaybin Gümrük kapısı inşaatı tüm hızıyla sürüyor
Mardin'in Nusaybin ilçesinde yapımı devam eden yeni sınır kapısı inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. İlçedeki Esnaf ve Sanayi temsilcileri ise Suriye'deki iç karışıklıktan dolayı kapı inşaatına başlamam
Nusaybin Gümrük kapısı inşaatı tüm hızıyla sürüyor
NUSAYBİN YENİ SINIR KAPISI- ŞUBAT AYINDA TEMELİ ATILAN KAPININ İNŞAATI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR
- SANAYİCİ VE ESNAF TEMSİLCİLERİ, SURİYE'DEKİ OLAYLARDAN DOLAYI KAPI İNŞAATINA BAŞLAMAMASINDAN TEDİRGİN
 
Arif Altunkaynak - ÖZEL HABER
 Mardin'in Nusaybin ilçesinde yapımı devam eden yeni sınır kapısı inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. İlçedeki Esnaf ve Sanayi temsilcileri ise Suriye'deki iç karışıklıktan dolayı kapı inşaatına başlamamasından tedirginlik yaşıyor.   
     26 Şubat'ta Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve Suriye Maliye Bakanı Muhammed El Hüseyin tarafından temeli atılan Nusaybin Gümrük kapısının inşaatı sürüyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yap - işlet- devret modeliyle yapımı süren Gümrük kapıdaki çalışmalarda gündüz inşaat ve alt yapı, gece ise sahaların beton işleri yapılıyor.    Nusaybin'deki Esnaf ve Sanayici temsilcileri ise Suriye'deki iç karışıklıktan dolayı Kapı inşaatına başlamamasından dolayı tedirginlik yaşıyor.
    Muhabirimize konuşan Nusaybin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mahsun Özmen, Nusaybin Sınır Kapısının Nusaybinlilerin yıllardır beklediği bir özlem olduğunu belirtti.
    TOBB tarafından yapılan kapı inşaatının tüm hızıyla sürdüğünü belirten Özmen; "Kapı ile ilgili Suriye'de şuana kadar herhangi bir gelişme olmamaktadır. Bu da biz bölge iş adamlarını tedirgin ediyor. Umarız ki en yakın zamanda Suriye de sınır kapısındaki işlemlerine başlar ve Kapımız faaliyete girer" dedi.
    Nusaybin Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Abdulğani Bilge ile Esnaf kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Zeynel Tunçalan da Suriye tarafının kapı çalışmalarına başlamamasının kendilerinde tedirginlik yarattığını ifade etti.
    Bilge şöyle konuştu;
"İlçemiz Mezopotamya tarihinde önemli bir konuma sahiptir. Tek geçim kaynağımız ticarettir. Maalesef ticarette ve istihdamda yeterli büyümeyi sağlayamadık. İhaleyi alan yüklenici firma bir iki ay içerisinde kapının inşaatını bitireceğini teyid etmiştir. Ama maalesef Suriye'deki karışıklıklar nedeniyle Suriye tarafı kapının inşaatına doğru dürüst başlamamıştır. Temennimiz bu olumsuzlukları biran önce bitmesi ve Suriye devletinin de sınır kapısı çalışmalarına başlamasıdır."

Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Tunçalan ise, Nusaybin Sınır Kapısının kurulması için ilçe olarak yıllardır bir özlem içerisinde olduklarını söyledi.    
    Tunçalan; "Yeni Sınır Kapısı Nusaybin için bir rüyaydı. Şuandaki inşaat hızla sürmektedir. Sayın Bakan Hayati Yazıcıoğlu'nun Nusaybinlilere verdiği söz inşaatın Ağustos ayı sonuna doğru biteceğidir. Burada bizim bir endişemiz var. Suriye'deki olaylar kapı inşaatını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu da bize çok büyük bir endişe ve korku veriyor. Ama inşallah Suriye'deki olaylar yatışır da kapı hizmete girerse Nusaybin, Mardin başta olmak üzere bölgemize katma değer katacaktır" şeklinde konuştu. / Nusaybinim.com


Nusaybin yeni gümrük kapısı inşaatı nusaybinimcom