GÜNDEM Haber Girişi : 22 Şubat 2013 12:15

Nusaybin Kaymakamlığı Sydv'den 'Ev' yardımı

Nusaybin Kaymakamlığı Sydv'den 'Ev' yardımı
Mardin'in Nusaybin ilçesi Kaymakamlığı, yardıma muhtaç bir aileye ev yaptı.
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Mardin'in Nusaybin ilçesi Kaymakamlığı, yardıma muhtaç bir aileye ev yaptı.
Nusaybin Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (Sydv) başvuran 5 çocuk babası İsmet Savcı, 2 çocuğunun engelli olduğunu, Girmeli Beldesinde oturduğu evinin ise yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.
Kaymakam Murat Girgin'in talimatıyla yapılan incelemeden sonra Savcı'ya yardım edilmesi kararı çıktı.
Yıkılan eski binanın yerine Kaymakamlık Sydv tarafından yeni inşa edilen ev Savcı ailesine teslim edildi.
Kaymakam Girgin ve eşi Zeynep Girgin Savcı ailesini ziyaret etti.
Sosyal devlet ilkesini benimsediklerini ve Nusaybin Kaymakamlığı olarak vatandaşın her türlü sorunuyla yakından ilgilendiklerini belirten Kaymakam Girgin, Savcı ailesinin de ev ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.
Evin yapımından içerisindeki tüm eşyalara kadar Sydv tarafından karşılandığını bidiren Girgin; "Vatandaşlarımızın derdiyle dertlenip sevinçleriyle seviniyoruz. İmkanlarımız dahilinde hiç bir vatandaşımızı geri çevirmemeye çalışıyoruz. İlçemizde yardıma muhtaç bizde kayıtları olan tüm ailelerimize gıdasından kışlık kömürüne kadar yardımları düzenli olarak sürdürüyoruz. Girmeli Beldemizde oturan bu ailemizin başvurusu üzerine arkadaşlarımızın yaptığı araştırma sonrası ailemize evin tamamını inşa ederek teslim ettik. Biz de bugün olarak hayırlı olsun ziyaretinde bulunuyoruz. Güle güle otursunlar" şeklinde konuştu.
Yardımlarından dolayı Savcı ailesi Kaymakam Girgin ve eşi ile Sydv çalışanlarına teşekkür etti.
Evi gezen Kaymakam Girgin ve beraberindekiler daha sonra beldede kendilerine çeşitli yardımlar için müracaat eden aileleri ziyaret etti.