GÜNDEM Haber Girişi : 10 Aralık 2010 15:34

Nusaybin Kent Konseyi Karayolları gündemiyle toplandı

Nusaybin Kent Konseyi Karayolları gündemiyle toplandı
Mardinin Nusaybin ilçesi Yerel Gündem 21 Kent Konseyi, ilçeden geçen ve İpek Yolu olarak bilinen E-90 Karayolunun duble yola dönüşmesinde eksik görülen yönleri görüşme gündemli toplandı.
- BELEDİYE BAŞKANI AYŞE GÖKKAN; “KARARIMIZDA HEM HALKIMIZI HEM DE TESİS SAHİPLERİNİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”
 
 Arif Altunkaynak
Mardin’in Nusaybin ilçesi Yerel Gündem 21 Kent Konseyi, ilçeden geçen ve İpek Yolu olarak bilinen E-90 Karayolunun duble yola dönüşmesinde eksik görülen yönleri görüşme gündemli toplandı. Nusaybin Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Ayşe Gökkan, 50 yıl sonrasında bile ilçenin ihtiyacına cevap verecekleri bir yol üzerinde çalıştıklarını söyledi.
 Kent Konseyi binasında, Nusaybin ilçe merkezi E-90 Karayolu boyunca yol üzerine bulunan tesis sahipleriyle yapılan görüşme Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Ayşe Gökkan başkanlığında yapıldı.
     Nusaybin Belediyesine bağlı İmar ve Şehircilik ile Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerinin de hazır bulunduğu toplantıda Tesis sahiplerinin fikirleri alındı.
     Duble yol kenarlarında yapılması düşünülen tali yol ve orta refüje karşı çıkan Tesis sahipleri, tali yol yapılması halinde büyük zarara uğrayacaklarını dile getirdi.
 Tesis sahiplerinin fikirlerini alan Kent Konseyi Meclisi daha sonra konuyu kendi aralarında tartışmak üzere toplandı.
İlçenin girişi, Stadyum, yeni sınır kapısı ve terminal girişinde olmak üzere ilk etapta 4 kavşak yapılması gerektiğini bildiren Başkan Gökkan, Kent Meclisinin de konu hakkındaki fikirlerine başvurdu.
     Toplantıda özellikle Sanayi Sitesi mevkii ve yeni yapılacak sınır kapısı önünde bulunan Moris tepesinin düzeltilmesi gerektiğini savunan Meclis üyeleri bu yönde de çalışma yapılmasını istedi.
     Kent Konseyi toplantısı; “Yeni sınır kapısına doğru açılan yol yokuştur. Tehlike arz edeceğinden Belediyenin Karayolları nezdinde girişimde bulunması ile Belediyenin Karayollarına vermiş olduğu Karayolundaki düzenlemenin Nusaybin Halkının lehine olduğunu düşünmekte ve desteklemektedir” kararları alındı.
Toplantıda sonrası konuşan Başkan Gökkan, Karayolunun Nusaybin’in gelişimi için çok önemli olduğunu kaydetti.
     Belediye veya Kent Konseyi olarak aldıkları kararları ilçen 50 yıllık geleceğini düşünerek adım attıklarını bildiren Gökkan; “Biz, bu yol düzenlemesi için karar verirken hem tesis sahipleri hem de halkımızın çıkarlarını düşünmek zorundayız. Bunun için en iyi kararı vermemiz gerekiyor. Kent Konseyi ve Belediye olarak aldığımız kararları Karayolları Müdürlüğüyle paylaşacağız” dedi. / Nusaybinim.com