RESMİ İLANLAR Haber Girişi : 15 Mart 2015 17:45

Nusaybin KESK’ten Newroz’a çağrı

Nusaybin KESK’ten Newroz’a çağrı
KESK, Nusaybin'de yapılacak Newroz kutlamasına katılım çağrısı yaptı. KESK'ten yapılan yazılı açıklama şöyle:

Nusaybinim.com Haber Servisi
KESK, Nusaybin'de yapılacak Newroz kutlamasına katılım çağrısı yaptı. KESK'ten yapılan yazılı açıklama şöyle:
"Finans kapital dönemiyle beraber kapitalist modernite derin bir kaos ve kiriz yaşamaktadır.  500 yıldır insanlığın kanını emen bu vampir sistem her zaman olduğu gibi krizden çıkışını Ortadoğu’nun talanında aramaktadır.
Ortadoğu yıllardır bu kirli emellerin sancılarını yaşamakla adeta bir kan deryasına dönüşmüştür. Beraberinde tüm insanlığı bataklığa çeken uluslararası müdahale konsepti yakıcılığını en fazla Kürdistan’da hissettirmektedir. Tabanını bu zemin üzerinde inşa eden DAİŞ vahşetinin Şengal ve Kobani şahsında, özelde Kürdistan coğrafyasında genelde tüm Ortadoğu halklarına saldırılarının ve bu saldırılara karşın insanlığın umut direnişinin yoğunlaştığı tarihi bir dönemeçten geçmekteyiz. Ortadoğu’da yaşanan bu sancılı kaotik ortamın Türkiye’ ye yansımaları da elbette can alıcı olmuştur. Bölgede politik arenada yalnızlaşan AKP siyaseti devlet otokratizmine ve giderek tek adam hükümranlığına evrilerek bölgesel sorunların kangrenleşmesine öncülük yapar pozisyona düşmüştür. Bu öngörüsüz duruş maalesef tüm Türkiye halkları için unut olan barış sürecini de zora sokmaktadır. Rojava’da halkların bir arada yaşamı yeniden ördükleri demokratik yapılanmaya karşın kullanılan saldırgan dil, Kobani’de yaşanan vahşet karşısında içini girilen siyasetsizlik tutumu,6-8 Ekim sürecinde ve akabinde gelişen Cizre provokasyonlarında 90 yılları aratmayan baskı uygulamaları, bu bahaneyle hala tartışmaları devam eden iç güvenlik paketi, artan kadın cinayetleri karşısında alınan kahredici eril zihniyet tutumuyla AKP hükümetinin demokrasiyi geliştirme ve barışı tesis etmedeki samimiyetsizliği gün yüzüne çıkmaktadır.
Gündelik devalüasyonlarla neredeyse her gün halkın ve emekçilerin ceplerinde olmayan paralarının yabancı para karşısında değer kaybetmesi, emekçinin alım gücünün artan enflasyonla beraber gün geçtikçe düşmesi, emekçiler ve halk üzerinde yoğunlaşan baskılar, öğrencileri üniversitelerinde açlık grevleri tutmaya zorlayan faşizan yaklaşımlar bizlere bir kez daha halklarının adil, eşit ve huzurlu bir yaşam arzusunun ancak radikal demokrasi ve demokratik emek mücadelesiyle kazanılacağını göstermiştir.
Bu bağlamda tüm halkımızı ve emekçi dostlarımızı çağdaş Dehaklara karşı çağdaş Kavaların ruhuyla Newrozu sahiplenmeye ve güçlü katılıma davet ediyoruz. Özgür bir gelecek ve eşit yarınlar için alanlarda olmaya çağırıyoruz."
Etiketler : kesk newroz