GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 02 Kasım 2020 10:33 Haber Girişi : 02 Kasım 2020 10:34

Nusaybin köprüleri 18 Kasım'da ihaleye çıkıyor

Nusaybin köprüleri 18 Kasım'da ihaleye çıkıyor
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Nusaybin'de 2 köprü ve 72 dükkanlı Ticaret İş Merkezinin yapılması için ihale ilanını yayımladı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Nusaybin'de 2 köprü ve 72 dükkanlı Ticaret İş Merkezinin yapılması için ihale ilanını yayımladı.

 

Nusaybin'de 5 yıldır yıkım halinde bulunan ve kullanılamayan Ahmet Kaya ve Hastane Köprüsünün yapılması için TOKİ tarafından ihale ilanı yayımlandı. Köprülerle birlikte ilçede 72 dükkanlı bir Ticaret Merkezi'nin de inşa edileceği duyuruldu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı TOKİ tarafından yapılan ihale ilanı duyurusu şöyle,

 

"Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Mardin ili Nusaybin İlçesi 2 adet köprü ve 1 adet 72 dükkanlı Ticaret Merkezi inşaatları ile Altyapı ve Çevre düzenlemesi işi yapılacaktır. Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle 72 Adet Dükkan, 2 Adet Köprü ve Yol İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi, Yer tesliminden itibaren 500 takvim günü olacaktır. İhaleyi alan firma sözleşmeyi imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır. İhaleye son teklif verme günü; 18.11.2020, İhaleye son teklif verme saati ise 11:00'dir."

 

-KÖPRÜLERİN YAPILMASIYLA İLÇE İKİ YENİ ANA GÜZERGAHA KAVUŞACAK
Öte yanda köprülerin yapılması için ihale tarihinin kesinleşmesi vatandaşları sevindirdi.

 

Yaklaşık 5 yıldır kullanılmayan köprüler nedeniyle ilçe trafiğinin önemli bir kısmı Lozan ve Cumhuriyet Caddesinden sağlanıyordu. Köprülerin inşa edilip faaliyete girmesi ile Şirin Bulvarı Nevruz Bulvarına, Kartopu Sokak da İsmail Irmak Bulvarı üzerinden Midyat Yolu Caddesine bağlanacak.

 

Yeni yapılacak köprülerle ilçe merkezindeki trafik yoğunluğu büyük oranda düşecek.