GÜNDEM Haber Girişi : 13 Nisan 2011 06:44

Nusaybin Müftülüğü 'Kutlu Doğum Haftası' programını açıkladı

Nusaybin Müftülüğü 'Kutlu Doğum Haftası' programını açıkladı
Mardin'in Nusaybin ilçesinde Müftülük Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed'in anlatılığı mesajda (s.a.v.) ilçede yapılacak faaliyetlerden bahsedildi.
Arif Altunkaynak
Mardin'in Nusaybin ilçesinde Müftülük Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed'in anlatılığı mesajda  (s.a.v.) ilçede yapılacak faaliyetlerden bahsedildi.
 Müftü Hüsnü Özmen tarafından yayınlanan mesajda şöyle denildi:
 "20 Nisan 571 yılında doğumuyla alemleri şereflendiren Hz. Muhammed’in (sav) bu yıl 1440. doğum yıl dönümünü idrak edeceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılından itibaren Kutlu Doğum Haftası olarak Kameri Takvime göre anılan hafta, 1994 yılından bu yana Miladi Takvime göre başta sempozyum, panel ve konferanslar olmak üzere camii içi ve camii dışı sosyal ve kültürel etkinliklerle kutlana gelmektedir.
    Hz. Peygamber (sav), O'nun örnek şahsiyeti ve hayatı konusunda Müslümanları en doğru biçimde bilgilen(dir)mek ve bilinçlen(dir)mek, O'nun değerini ve O'na olan ihtiyacımızı tekrar hatırlamak ana gayesini taşıyan kutlamaların bu yıl konusu “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” olacaktır. Yüce Rabbimizin “Merhametlilerin en Merhametlisi” oluşu ve Peygamberimizin “alemlere rahmet” olması gerçeğini yeniden idrak etmek, bu rahmet ve merhamet deryasından biz inananların azami derecede faydalan(dır)mak amacıyla Nusaybin Müftülüğümüzce çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.
     Düzenlenecek etkinlikler şöyle:
1- Mevlid  Programı:14 Nisan Perşembe, Zeynelabidin Camii, Saat 20:30
2- Kutsal Emanetler ve kitap sergisi: 15-17 Nisan (Perşembe ve Pazar) arası, Zeynelabidin Camii avlusu
3- Kutlu Doğum Konferansı: 16 Nisan Cumartesi, Zeynelabidin Camii Avlusunda, saat 20:30, Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe konuşmacı olarak katılacaktır.
4- Bayanlara Özel Kermes ve Konferans:18 Nisan Pazartesi, Şehr-i Med Düğün Salonu, Saat 13:30
5- İlköğretim ve Ortaöğretim okulları arası siyer bilgi yarışması, 20 Nisan Çarşamba, Kapalı Spor Salonu, saat: 10:00
    Yapılacak faaliyetlerimize bütün halkımız davetlidir. Haftanın Alem-i İslam’a ve bütün insanlığa rahmet, merhamet ve hayırlar getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. " / Nusaybinim.com