GÜNDEM Haber Girişi : 08 Ekim 2010 14:36

Nusaybin Sınır Kapısı 9 Kasım'da İhaleye çıkıyor

Nusaybin Sınır Kapısı 9 Kasım'da İhaleye çıkıyor
Mardinin Nusaybin ilçesinde Türkiye ile Suriye arasında yapılması palanlanan Transit Sınır Kapısı Kasım ayında ihaleye çıkıyor.
Arif Altunkaynak
Mardinin Nusaybin ilçesinde Türkiye ile Suriye arasında yapılması palanlanan Transit Sınır Kapısı Kasım ayında ihaleye çıkıyor.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yap,işlet,devret modeli ile inşa edilecek kapı ihalesinin 9 Kasım 2010 tarhinde yapılacağı bildirildi.
     Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş tarafından yapılan açıklamada, Gümrük ve Türizm İşletmeleri Ticaret A.Ş. tarafından yapılan ihale duyurusu ile Sınır kapısnın 9 Kasım'da ihaleye çıkacağını söyledi.
     Yapılacak sınır kapısı ile ilçenin ticari açıdan ciddi ivme kazanacağını ifade eden Aktaş şöyle konuştu; "kapının işletmesinin 20 yıl boyunca TOBB tarafından yapılacaktır. Kapı yapımı toplam maliyeti 31 milyon TL’ye mal olacak. İnşaata başlanması halinde ise yapım çalışmasının 10 il 12 ay sürecek. Kapı ihlesinin Dumlupınar Bulvarı’da bulunan TOBB binasında 09.11.2010 tarihinde saat 14:00 da yapılacatır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum". / Nusaybinim.com