GÜNDEM Haber Girişi : 11 Kasım 2010 08:30

Nusaybin Sınır Kapısının ihalesi yapıldı

Nusaybin Sınır Kapısının ihalesi yapıldı
Nusaybine yeni açılacak Sınır Kapısı binaları ihalesi tamamlandı. İhale resmi sonucunun Kurban Bayramından sonra açıklanması bekleniyor.
Arif Altunkaynak

Nusaybin’e yeni açılacak Sınır Kapısı binaları ihalesi tamamlandı. İhale resmi sonucunun Kurban Bayramından sonra açıklanması bekleniyor.

            Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yap-işlet-devret modeliyle Nusaybin’e yapılacak yeni sınır kapısı binalarının temeli 9 Kasım’da Ankara’da yapıldı.

            Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş ile Ticaret Odası Başkanı Mahsun Özmen tarafından yapılan açıklamada, ihalesi tamamlanan Sınır kapısı binaları temeli, Kurban Bayramından sonra Devlet Bakanı Hayati Yazıcının katılımıyla atılacağı bildirildi.

 Yeni sınır kapısının önemine vurgu yapan Başkan Özmen ve Aktaş; “Nusaybin’in yıllardır beklediği bir ihaleydi. Bu gün gelinen noktada ilçemizin ticaretini artıracak bu hayalimize bir adım daha yaklaştık. Kasım ayının sonuna doğru temelin büyük bir törenle atılmasını beliyoruz. İnşaat süresinin 10 – 12 arasında bitmesini bekliyoruz. Nusaybin Halkına hayırlı olsun” şeklinde konutular.