EĞİTİM Haber Girişi : 05 Temmuz 2018 16:09

Okuma – Yazma öğrenenlere sertifika

Okuma – Yazma öğrenenlere sertifika
Nusaybin’de yetişkinler için açılan okuma – yazma kurslarını tamamlayan 555 kişiye törenle sertifikaları verildi.
Okuma – Yazma öğrenenlere sertifika
Nusaybin’de yetişkinler için açılan okuma – yazma kurslarını tamamlayan 555 kişiye törenle sertifikaları verildi.
Türkiye'de okuma yazma bilmeyenlere yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan okuryazarlık seferberliği kapsamından Nusaybin Halk Eğitim Merkezi bünyesinde okum ayazma öğrenen kişilere sertifikaları verildi.
Halk Eğitim Merkezinde yapılan sertifika törenine Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Garnizon Komutanı P. Bnb. Latif Kara, Yazı İşleri Müdürü Siracettin Yenigün, Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Müftü Abdurrahim Yıldırım, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Şafak Kavak, Belediye Fen İşleri Müdürü Ramazan Akay, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kemal Aslan, Kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, Okul Müdürleri ve kursiyerler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kavak, Halk Eğitim Merkezlerinin her yaşta, eğitim, gelir, sosyal statü ve kültürel düzeyi farklı vatandaşlara ilgi, istek, yetenek ve beklentilerine yönelik, mesleki, sosyal, toplumsal, ekonomik, sportif ve kültürel alanlarda ücretsiz kurs düzenleyen, yetişkin eğitimlerinde en kolay erişim sağlanan eğitim kurumları olduğu kaydetti.
Bu amaçla Nusaybinli vatandaşlara hizmet ettiklerini ifade eden Kavak şöyle konuştu:
“Halk Eğitimi Merkezimizde Mesleki ve Teknik kursları, Genel Kurslar ve Okuma-Yazma kursları olmak üzere 3 alanda faaliyet göstermekteyiz. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı itibariyle 184’ü Mesleki ve Teknik Kurslar, 193’ü Genel Kurslar ve 141’i okuma-yazma kursları olmak üzere toplamda 518 kurs açılmış bu kurslarla 9.020 kişiye eğitim imkanı sunulmuştur. Bu kurslarımıza katılım gösterip başarılı olan 4.517 kişi yede belgeleri verilmiştir. Halen 156 aktif kursumuz bulunmaktadır.
Türkiye'de okuma yazma bilmeyenlere yönelik olarak hazırlanan  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan himayelerinde, Okuryazarlık Seferberliği başlatılmış olup, seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların I. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmiştir. Ayrıca ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan II. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına yönlendirilmesi amaçlanmıştır. Ülkemiz genelinde 5 Şubat 2018 tarihinde başlayan okuryazar seferberliği İlçemizde de ilçe kaymakamlığımızın koordinasyonunda; ilçe milli eğitim müdürlüğümüz bünyesindeki Halk Eğitimi Merkezi, köy, belde ve merkez okullarımızda Okuma-Yazma kursları açılmıştır. Sayın ilçe Kaymakamız ve Belediye Başkan Vekilimiz Ergün Baysal’ın destekleri ve ilçe halkımızın da yoğun ilgisi ile seferberlik kapsamında şuana kadar 141 kurs açılmış ve 1880 kişiye ulaşarak büyük bir ilerleme kaydedilmiştir. 64 aktif kursumuzda 700’e yakın kursiyerimiz okuma-yazma eğitimini almaya devam etmektedir. Ayrıca ilk etap kurslarımıza katılım gösterip başarılı olan 555 kişiye de bugün belge töreni ile belgeleri verilecektir. Halen 14 yaş üstü okuryazar olmayan vatandaşlarımız için okuma-yazma seferberliği devam etmekte olup Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı ücretsiz olan kurslarımıza bekliyoruz. Vatandaşlarımız ikame ettikleri yere en yakın olan okula veya Halk Eğitimi Merkezimize müracaat edebilirler. Seferberlik kapsamında bize desteğini sunan sayın kaymakamımız ve belediye başkan vekilimiz, sayın ilçe milli eğitim müdürümüz, okullarında kurs açılan okul müdürleri ile tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.”

-BAYSAL: “İSTATİSTİKLERE GÖRE MARDİN’DEKİ EN BAŞARILI İLÇEYİZ”
Sertifika töreninde konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ergün Baysal ise Halk Eğitim Merkezlerinin önemine değindi.
HEM faaliyetlerinin, toplumumuzun çeşitli kesimlerine çeşitli konu başlıkları halinde ücretsiz bir şekilde devletimizin sunmuş olduğu güzide kurslar ve hizmetler olduğunu kaydeden Baysal: “Meslek edindirmeden okuma yazmaya kadar çeşitli branşlarda çeşitli eğitimler veriliyor. Kurslarımızın çoğunda da bize kursiyer olarak başvuru yapanlar genelde bayan vatandaşlarımız. Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşleri himayelerinde başlatılan seferberliğe Nusaybin Kaymakamlığı, Milli Eğitimi ve Garnizonumuz desteğiyle okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza bu kurslara dahil edildi. Geçen hafta aldığımız istatistiklere göre, Mardin İl genelinde bizler en fazla kurs açan Halk Eğitim Merkezi ve bu konuda en fazla kursiyere katılım belgesi veren ilçeyiz” şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra 555 kursiyere sertifikaları törenle verildi.